Strijen wint gemakkelijk bij Drechtstreek

Strijen-met-bal-PDF1PAPENDRECHT – Na een turbulente week met o.a. het opstappen van trainer Piet Jonas herpakten de Strijense spelers, onder leiding van assistent John Kruijthof, op een geweldige manier. Gewillig slachtoffer was de ploeg van ex-Strijen trainer Bill Tukker: Drechtstreek, dat met 2-5 werd verslagen.

Vanaf de eerste minuut gaf Strijen vol gas en wisten al na 5 minuten op voorsprong te komen door Jan Jaspers na prima voorbereidend werk van Aaron Peres Maria. Sven Post wist in de 17e minuut zelfs de 0-2 aan te tekenen door met zijn chocoladebeen de bal in de kruising te jagen. Nadat Sven Post in de 28e minuut rakelings naast schoot stelde hij in de 41e minuut Aaron Peres Maria in staat de comfortabele ruststand 0-3 aan te tekenen.
Na rust leek Strijen even de kluts kwijt toen Patrick Kunst in de 50e minuut keeper Sem Kerkhof verschalkte – 1-3 -, maar de hechte defensie met een excellerende Gregory Brader en een sterk middenveld wisten onder de druk vandaan te komen en was het in de 70e minuut aanvoerder Kevin Theuns die een hoekschop van Peres Maria simpel binnentikte – 1-4 – en in de 75e minuut zelfs 1-5 binnenknalde na een vloeiende aanval van Stephan Baaij en Alwin van der Werff. In de 80e minuut wist Papendrechter Mark Kunst de definitieve eindstand 2-5 op het scorebord te brengen, waarna scheidsrechter de Mik, die de zeer sportieve wedstrijd zonder het geven van kaarten leidde, met zijn eindsignaal voor Strijense juichkreten zorgde.

Door deze overwinning kan Strijen opgeluchter adem halen, maar blijft nog in de gevaarlijke regionen van de 2e klasse D. A.s. zaterdag komt het altijd lastige en weer goed presterende Lombardijen op bezoek waarna voor de winterstop nog de uitwedstrijd volgt tegen Wieldrecht, dat na een moeizame start volgt drie achtereenvolgende overwinningen boekte.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.