SHO deelt de punten met Smitshoek

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

logo shoOud-BeijerlandVoor de aftrap van de wedstrijd SHO-Smitshoek stond Geert Bakker zowel letterlijk als figuurlijk in het zonnetje omdat hij twee weken geleden tegen FC Rijnvogels zijn 250e optreden had in het eerste elftal. Zijn eerste wedstrijd was op 7 september 2002 tegen Barendrecht (4-0) waar hij het vierde doelpunt scoorde. Na zes seizoenen verkaste Bakker naar Papendrecht en na nog een tussenstop bij ASWH keerde hij in 2011 terug bij SHO, wat toen nog in de tweede klasse speelde.Trainer Jeroen Rijsdijk had één wijziging in zijn basiself. Bakker mocht starten ten koste van Rohaindrick Hooi.

Na de aftastende openingsfase was na een klein kwartier de eerste mogelijkheid voor SHO. Uit een voorzet van Geert Bakker schoot Fredson Lucas van een meter of twaalf een metertje naast. Even later moest scheidsrechter Ron Collé geel tevoorschijn toveren voor Mitchell van Esveld die wat al te bruusk Roy Fernandes torpedeerde. Na behandeling kon de SHO verdediger verder en de nog openstaande vrije trap van Bakker verdween naast het doel van Van de Wijngaart. Daarna was het woord aan de gasten. Na een vrie trap lukte het de SHO afweer niet om adequaat opruiming te houden. Erwin Bravenboer probeerde het van afstand maar de paal keerde de poging. Voor de ongedekte Laurens Visser was het daarna simpel scoren: 0-1. Op het halve uur werd Geert Bakker op maat bediend door Fredson Lucas. Baker had een vrij veld maar zijn schot kon door Van de Wijngaart onschadelijk worden gemaakt. SHO leefde weer op en een voorzet van Lucas kon door Bakker net niet vol worden ingekopt. Vervolgens stond Fernandes aan de basis van de gelijkmaker. De Oranjeverdediging kon onvoldoende opruiming houden waarna Paul Scheurwater vanaf de rand van de zestien de partijen weer in evenwicht bracht, al leek het leer onderweg nog te worden getoucheerd: 1-1. En net als tegen FC Rijnvogels kwam de tweede Beijerlandse treffer er meteen achteraan. Robin Ringelenberg stuurde Henk Roeland diep en subtiel tikte de goaltjesdief de bal langs de keeper in de verre hoek: 2-1 en daarmee was de koek in deel één nog niet op. Lucas tilde de bal eerst nog over het doel waarna Daniël de Cruz profiteerde van de ruimte die er op de vleugel lag. Zijn voorzet kon door Marvin Richard van dichtbij worden binnengetikt: 2-2.
Vanaf de aftrap werd Geert Bakker door Fredson Lucas perfect gelanceerd. Vervolgens vond de linksbuiten de bijsluitende Otman Fertoute, die kennelijk goed naar de uitvoering van Richard een minuut eerder had gekeken want ook hij tikte van dichtbij binnen: 3-2. De luxe van een voorsprong bij de rust was er aan SHO kant dit seizoen nog niet eerder geweest.
Voor deel twee verschenen de teams ongewijzigd aan de aftrap. Na bijna een uur spelen bereikte de sterk spelende Scheurwater Bakker die weer op Van de Wijngaart af kon, maar weer kreeg de slutpost er een hand tegen zodat ook deze mogelijkheid niks opleverde.
Twee invallers trokken daarna de aandacht. Een schot van Rohaindrick Hooi, in het veld gekomen voor Otman Fertoute, ging naast en aan de andere kant eindigde een inzet van Rafiek Casteleins in handen van Brian de Vaal. SHO kreeg nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Van de Wijngaart had moeite met een indraaiende hoekschop van Geert Bakker en kon de door Paul Scheurwater ingekopte rebound nog net op de doellijn keren. Smitshoek ging de druk steeds meer opvoeren. Bravenboer zag de bal via het aluminium naast gaan en met nog een handvol minuten op de klok trok Da Cruz vanaf de achterlijn voor op Casteleins die De Vaal kansloos liet: 3-3.
Voor zowel SHO als Smitshoek telde alleen de volle winst en beiden waren er ook nog dichtbij. Doelpuntenmaker Casteleins zag een mogelijkheid stranden in handen van De Vaal. En op een voorzet van Geert Bakker vanaf de rechterkant kwam Henk Roeland centimeters te kort op binnen te koppen. Met 3-3 bleef het weliswaar onbeslist -waarmee eigenlijk niemand iets opschiet- maar het publiek heeft onder prima weersomstandigheden kunnen genieten van een aantrekkelijke wedstrijd. Opvallend verder dat trainer Rijsdijk slechts eenmaal wisselde waar hij normaliter al zijn mogelijkheden benut.

Opstelling SHO:
Brian de Vaal, Wilson Lima, Robin Ringelenberg, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Roy Fernandes, Paul Scheurwater, Fredson Lucas, Otman Fertoute, Henk Roeland, Geert Bakker

Wissels:
70’ Rohaindrick Hooi voor Otman Fertoute

Doelpunten:
20’ 0-1 Laurens Visser
37’ 1-1 Paul Scheurwater
38’ 2-1 Henk Roeland
43’ 2-2 Marvin Richard
45’ 3-2 Otman Fertoute
83’ 3-3 Rafiek Casteleins

Scheidsrechter Ron Collé uit Leerdam had geel voor Fredson Lucas en Geert Bakker van SHO en Mitchell van Esveld en Ricardo Merrelaar van Smitshoek


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren