Santa Run Hoeksche Waard in Oud-Beijerland voor zorghotel spierziekte ALS

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageOud-Beijerland – Zaterdag 20 december gaat de 3e editie van de Santa Run van start. Vanaf 14.00 uur kleurt het centrum van Oud-beijerland weer rood van de kerstmannen -en vrouwen. Dan start de warming-up en zal burgemeester Tigelaar het startschot geven van dit geweldige evenement!

Doe ook mee met de Santa Run. Niet alleen voor de fun, maar ook voor het Goede doel! Dit jaar steunen we het zorghotel ‘Bernardus’ voor ALS-patiënten in Willemstad.

ZORGHOTEL ‘BERNARDUS’

imageSteun de Rotary Santa Run en bouw mee aan het ALS-zorghotel

De initiatiefnemer van het ALS-Zorghotel is Bernard Muller. In 2011 is bij hem de spierziekte ALS gediagnostiseerd. In 2012 heeft Bernard het biotech bedrijf Treeway opgericht (www.treeway.nl) dat onderzoek doet naar een geneesmiddel voor ALS. Daarnaast is Bernard gestart met het project MinE (www.projectmine.com) om DNA materiaal van ALS-patienten te onderzoeken om zo achter de oorzaak van de ziekte te komen.

Alsof dat nog niet genoeg is heeft Bernard Muller ook nog het plan opgevat om een Zorghotel in Willemstad op te zetten. Zijn droom is om ALS-patienten, samen met hun familie, de week van hun leven te geven. In een omgeving waar alle medische voorzieningen die een ALS-patient nodig heeft aanwezig zijn.

Het pand voor het hotel is aangekocht en gefinancierd. Met de opbrengsten uit de Santa Run leveren wij een bijdrage aan de inrichting van de kamers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren