Waardering voor vrijwilligers in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

vrijwilligersspeldOUD-BEIJERLAND – Ook dit jaar is door de gemeente Oud-Beijerland de vrijwilligersspeld uitgereikt en wel aan mevrouw Bianca Groeneweg-Verheul voor haar brede vrijwillige inzet voor Korfbalvereniging Korbatjo en aan mevrouw Mirjam Polet voor haar veelzijdige vrijwilligersactiviteiten voor Gemiva-SVG, locatie De Debussyring.

Het vrijwilligerswerk, als prachtig voorbeeld van hoe de participatiemaatschappij invulling zou kunnen krijgen, is dit jaar als thema uit de inzendingen naar voren gekomen.
De genomineerde vrijwilligers zijn mooie voorbeelden van sociale en warme betrokkenheid waar zowel de cliënten als de maatschappelijke organisatie en verenigingen op kunnen bouwen. Vrijwilligerswerk als bindende factor in de samenleving.

De jury heeft voor 2014 twee personen willen onderscheiden met de vrijwilligersspeld, die zich vol overgave vrijwillig inzetten door het organiseren en uitvoeren van activiteiten die  voor de Oud-Beijerlandse samenleving van belang zijn. Het is moeilijk om de groep in deze levensfase met een druk leven vast te houden voor het vrijwilligerswerk. Voor deze vrijwilligers is dit echter een vanzelfsprekendheid.

Korfbalvereniging Korbatjo heeft haar nominatie als volgt geformuleerd. Bianca Groeneweg is niet iemand die op de voorgrond treedt. Mede daarom zouden wij graag zien dat zij eens in het zonnetje wordt gezet. We zien haar als voorbeeld voor vele medeburgers. Veel sportverenigingen hebben moeite om leden en vrijwilligers in de levensfase waarin zij verkeert te behouden. Drukte met werk en het gezin maakt dat velen een stap terug doen. Maar Bianca niet.De onderscheiding van mevrouw Bianca Groeneweg Verheul is door de commissie toegekend omdat zij in mevrouw Bianca Groeneweg Verheul een voorbeeldvrijwilliger zien. Naast haar drukke gezinsleven en werk vindt zij het belangrijk om tijd vrij te maken om de vereniging te ondersteunen. Zij zet zich vol overgave in en is breed inzetbaar voor de vereniging.

De motivatie van Gemiva-SVG om Mirjam Polet voor te dragen is dat zij altijd klaar staat en heel begaan is met de bewoners. Zij zorgt voor vrolijkheid binnen de locatie. Zij is een unieke vrijwilliger.
De jury heeft de keuze voor mevrouw Mirjam Polet als volgt gemotiveerd.
Mevrouw Mirjam Polet brengt sfeer, liefde en warmte in de harten van bewoners en andere medewerkers en is een graag geziene gast. Zij is een voorbeeld vrijwilliger die zonder dat ze het wist al vooruit liep op de participatiemaatschappij. Zij heeft veel fantasie en weet de mogelijkheden te benutten, is bijzonder veelzijdig.

Op de website van Welzijn Hoeksche Waard kunt u de volledige interviews lezen over de winnaars van de vrijwilligersspeld.

De commissie realiseert zich dat er naast deze winnaars nog vele andere individuele vrijwilligers en projecten zijn die evenzeer een belangrijke bijdrage leveren aan de Oud-Beijerlandse samenleving door hun vrijwillige inzet voor velen. Dat deze niet voor de onderscheiding in aanmerking komen is ook een gevolg van het moeten maken van een keuze, maar zegt niets over de waardering die de gemeente Oud-Beijerland voor deze vrijwilligers heeft. De vrijwilligersonderscheiding is een blijk van waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Oud-Beijerlandse samenleving en is onbetaalbaar en van grote waarde voor de gemeente Oud-Beijerland.

De vrijwilligersspeld is ontworpen door In ’t Veld en Partners.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.