Informatiebijeenkomst windmolenlocatie Oude Maas

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

windmolens302Maasdam – Op maandag 19 januari 2015 is er in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam een informatiebijeenkomst over de plannen voor de windmolenlocatie Oude Maas, gelegen tussen Heinenoord en Kuipersveer. Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door initiatiefnemer Eneco en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. 

De bijeenkomst heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Geïnteresseerden kunnen op ieder gewenst moment binnenlopen en de deskundigen van Eneco en Renewable Energy aanspreken. Zij kunnen de plannen voor het windpark toelichten. Daarnaast zijn er deskundigen aanwezig van onder meer de Dienst Gezondheid en Jeugd (GGD), Bosch & Van Rijn (geluid- en slagschaduw, flora en fauna, veiligheid) en VIA Drupsteen (3D animatie windpark Oude Maas). Ook zijn er vertegenwoordigers van gemeente Binnenmaas aanwezig.

Voor de plaatsing van de ongeveer 150 meter hoge windmolens worden vijf alternatieven onderzocht. De verschillen zitten in het aantal molens, de rotordiameter, hoogte en capaciteit. Vier van de varianten zijn opgesteld door Eneco en Renewable Factory. Ook wordt een mogelijkheid onderzocht die is opgesteld in overleg met de Stichting Noordrand Open.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windmolenlocatie Oude Maas ter inzage

Nog tot 16 februari 2015 ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windmolenlocatie Oude Maas ter inzage bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Tijdens deze inzagetermijn kan een ieder hierop reageren. De Notitie Reikwijdte bevat een omschrijving van de beoogde ruimtelijke ontwikkelingen, geeft het hierbij te beschouwen onderzoeksgebied weer en laat zien welke thema’s worden onderzocht in het MER en op welke wijze. Denk hierbij aan geluid, slagschaduw, veiligheid, natuur- en landschap, bodem en water.

Voorgeschiedenis

Op 30 januari 2013 hebben Provinciale Staten de locatie Oude Maas voor tenminste 15 MW aangewezen voor de ontwikkeling van windenergie. Op 12 juli 2014 hebben burgemeester en wethouders het plan van aanpak ‘Windenergie in Binnenmaas’ vastgesteld. Het opstellen van een Milieueffectrapport (MER) is op grond van het Besluit milieueffectrapportage verplicht. Een Milieueffectrapport heeft tot doel om de gevolgen voor het milieu op een volwaardige manier bij een te nemen besluit of een op te stellen plan mee te nemen. Het MER vormt de basis voor het op te stellen bestemminsplan. In het kader van de m.e.r. heeft de initiatiefnemer van de windmolenlocatie Oude Maas de ontwerp-Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windmolenlocatie Oude Maas opgesteld. Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 2 december 2014 ingestemd met deze ontwerp-Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windenergie Oude Maas en besloten deze voor een periode van zes weken ter inzage te leggen voor inspraak.

Reageren

Nog tot 16 februari 2015 kan een ieder zijn reactie omtrent de Notitie Reikwijdte en Detailniveau kenbaar maken door te mailen aan [email protected] of een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge reactie of voor een meer uitgebreide toelichting, kunt u contact opnemen met de projectleider mevrouw M. Filak, via telefoonnummer 078 633 45 11.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.