Bouwen in Torensteepolder zorgt voor vitaliteit

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logo-torensteepolder-1024x341CROMSTRIJEN – De gemeenteraad van de gemeente Cromstrijen besloot dinsdagavond 13 januari 2015 om het bestemmingsplan Torensteepolder opnieuw in procedure te brengen. Het bestemmingsplan Torensteepolder wordt integraal geactualiseerd.

Wethouder Bas Boelhouwers is tevreden over de uitkomst van de vergadering. “De gemeenteraad heeft een weloverwogen besluit genomen,” aldus de wethouder. “Wij willen graag bouwen voor alle doelgroepen om onze gemeenschap vitaal te houden. Daarom gaan wij de komende maanden het bestemmingsplan zorgvuldig actualiseren.”

Herstellen

Het bestemmingsplan  dat door de Raad van State werd vernietigd, moet op twee punten hersteld worden. De ontsluitingsweg lag buiten de rode contour. Inmiddels is de rode contour vervallen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de verbindingsweg nu past binnen de herziene provinciale regelgeving.

Daarnaast was de motivatie waarom we starten met bouwen in de Torensteepolder en niet op de binnenstedelijke locatie van ’t Hooft en van Prooijen onvoldoende.Deze twee punten uit de uitspraak van de Raad van State worden met  de nodige zorgvuldigheid en de daarbij behorende juridische aspecten verder uitgewerkt.

Actualisatie

Naast het herstellen van het bestemmingsplan komt er ook een actualisatie van alle eerder gedane onderzoeken en rapportages, waaronder onder de geactualiseerde regionale woonvisie  Hoeksche Waard. Als alle onderzoeken gereed zijn, neemt het college een besluit om het bestemmingsplan opnieuw vast te laten stellen door de gemeenteraad.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren