Raadsleden en statenleden in gesprek over toekomst Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

StatenledengesprekHOEKSCHE WAARD – Woensdag 21 januari a.s. gaat een vertegenwoordiging van Hoeksche Waardse raadsleden en de vijf burgemeesters om 10.00 uur in het Museum Hoeksche Waard (Hof van Assendelft) in Heinenoord in gesprek met de statencommissie Bestuur en Middelen.Het gesprek gaat over de ontwikkelingen rond de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.

Vorig jaar had de statencommissie van de provincie Zuid-Holland al aangegeven hierover met de Hoeksche Waard in gesprek te willen, maar dit werd toen op verzoek van de Hoeksche Waard uitgesteld. Dit omdat de gemeenten op dat moment nog onderling in gesprek waren over het vervolgproces aangaande de bestuurlijke toekomst. Nu recentelijk door de vijf gemeenteraden is besloten dat onder leiding van een stuurgroep bestaande uit raadsleden (alle fracties zijn hierin vertegenwoordigd) onderzoeken zullen worden uitgevoerd naar enerzijds effecten van een eventuele herindeling en anderzijds effecten van versterkte samenwerking met doorzettingsmacht, is de tijd rijp voor dit gesprek.

Het gesprek is openbaar en wordt geleid door de burgemeester van Binnenmaas, tevens voorzitter van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, André Borgdorff.

Bron: Website gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.