Wethouder Paans huldigt twee topsporters Louis en Olav uit Numansdorp

Olav Kooij (14 jaar)

CROMSTRIJEN – Donderdag 12 februari huldigde wethouder Pieter Paans topsporters Louis Hollaar (17 jaar) en Olav Kooij (14 jaar) voor hun geweldige sportprestaties. Beide jongens werden onder schooltijd verrast! “Wij zijn een rijk bedeelde gemeente als het om topsporters gaat,” aldus wethouder Pieter Paans. “Louis en Olav zijn talenten met veel potentie! Sport staat hoog op mijn lijst. Daarom ondersteunen wij als gemeente de breedtesport daar waar mogelijk.”

Louis Hollaar (17 jaar)

Tijdens de Viking Race in Heerenveen werd Numansdorper Louis Hollaar eerste op de 3000 m in zijn categorie, B1. Ook deed hij mee aan andere afstanden. Op de 500 m werd hij vierde, op de 1000 m derde en op de 1500 m werd hij tweede. Door al deze goede prestaties won hij ook nog eens het algemeen klassement!

Ook Olav Kooij uit Numansdorp deed mee aan dit toernooi. Ondanks het feit dat de griep hem te pakken had, eindigde hij op de vierde plaats op 3000 m en op een mooie vijfde plaats in het algemeen klassement.

EK voor jeugd

De Viking Race staat in de schaatswereld bekend als de belangrijkste schaatswedstrijd voor de jeugd in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. Officieus wordt het toernooi ook wel het Europese kampioenschap voor de jeugd genoemd.

Nederlands Kampioenschap

Op 24 januari 2015 schaatste Olav nog voor het ISkate NPT (NK in Groningen). De beste Nederlandse pupillen reden tijdens dit toernooi om de nationale titel. Olav stond hier drie keer op het podium en had een mooie tweede plek in het algemeen klassement.

Daarnaast werd Olav afgelopen weekend regiokampioen en gewestelijk kampioen marathon. Hierdoor mag hij 21 februari naar het NK marathon.

Louis had zijn NK junioren afgelopen weekend. Ondanks zijn vermoeidheid eindigde hij op een vierde plaats.

De Willem van Oranje

Beide jonge mannen krijgen alle medewerking van de SCG De Willem van Oranje uit Oud-Beijerland. Louis heeft inmiddels een talentenstatus NOC *NSF waardoor hij door school optimaal in de gelegenheid wordt gesteld om zijn sport te beoefenen. Olav is hier nog te  jong voor. Maar ook hij krijgt alle hulp en tijd die hij nodig heeft om zijn talent optimaal te ontplooien. Zo krijgt hij vrij voor belangrijke wedstrijden en worden de gymnastiekuren vrij geroosterd zodat hij kan studeren.