Evides Waterbedrijf verwijdert niet meer in gebruik zijnde waterleidingen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Evides-logoBINNENMAAS – Om ook in de toekomst een betrouwbare waterlevering te garanderen, heeft Evides Waterbedrijf in de jaren ‘90 besloten om het waterleidingsysteem van productielocatie ’s-Gravendeel niet meer te gebruiken. De productie is destijds verplaatst naar locatie Baanhoek en daardoor is het gehele waterleidingsysteem ter plekke overbodig geworden.

In 2006/2007 heeft Evides al haar bronnen ten zuiden van de Kiltunnel gedicht. In de periode van februari tot en met mei 2015 zal Evides, in samenwerking met Ooms Construction, nu ook de waterleidingen verwijderen. Dit gebeurt over een 3900 meter lang tracé dat loopt van de noordzijde van de Kiltunnel tot en met de Boomdijk, net voorbij de wacht. Door het verwijderen van de waterleidingen geeft Evides extra ruimte voor ontwikkeling van landbouw en natuur.

Tijdens de uitvoering is alleen enige hinder te verwachten wanneer met de werkzaamheden de weg wordt ‘overgestoken’. Dit is ter hoogte van de Lagedijk 7 en het begin van de Boomdijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.