Basisscholen de Molenwiek en De Boomgaard trekken aan de bel voor het Liliane Fonds

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

bel_trekken2MIJNSHEERENLAND – Op donderdag 12 maart trekken de leerlingen van basisscholen De Molenwiek en De Boomgaard in Mijnsheerenland om 13.00 uur één minuut lang aan de bel. Zij worden daarbij ondersteund door wethouder Henk van Etten en wethouder Wouter Joosten.

Door mee te doen aan deze landelijke  actie van het Liliane Fonds vragen de scholieren aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

Millenniumdoel

In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 23 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Maar onderwijs is geen gunst. Het is een fundamenteel kinderrecht. In 2014 konden ruim 42.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen.

Wij trekken aan de bel

Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom roept het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 12 maart met alle mogelijke toeters en bellen één minuut herrie te maken op het schoolplein.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.