Echtpaar Saarloos vier Platina Huwelijk in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Echtpaar SaarloosOud-Beijerland – In zijn ambtsperiode als burgemeester van Oud-Beijerland bezocht Klaas Tigelaar niet eerder een 70-jarig bruidspaar. Maar daar kwam vandaag verandering in, want gisteren (zondag 12 april 2015) was het 70 jaar geleden dat heer M. (Rien) Saarloos (89) en mevrouw M. (Riet) Saarloos-de Klerk (89) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven. Burgemeester Klaas Tigelaar bezocht het jubilerende platina vanmiddag en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Oorlog

De bruidegom zag het levenslicht op 12 december 1925 in Mijnsheerenland. De wieg van de bruid stond op 27 augustus 1925 in Utrecht. De eerste ontmoeting tussen Rien en Riet was tijdens de oorlog in het centrum van Zeist, de woonplaats van de bruid. De bruidegom was namelijk te werk gesteld in het Zeister bos om bomen om te hakken. En ja, van het één kwam het ander. Op Dolle Dinsdag (4 september 1944) mochten beiden een paar dagen naar Oud-Beijerland, waar pa en ma Saarloos woonden. Toen zij na de kennismaking weer terug wilden naar Zeist, bleek de Barendrechtse brug gebombardeerd te zijn en was terugkeer onmogelijk.

Huwelijk

Op 12 april 1945 vond de huwelijksvoltrekking plaats in Mijnsheerenland. Er was echter één probleem: het gemeentehuis was bezet door de Duitsers. Vandaar dat zij getrouwd zijn in het huis van de ambtenaar van de burgerlijke stand, met beide buren als getuigen. Vervolgens kregen zij op de terugweg nog een lekke band en moesten ze te voet verder. Het echtpaar vestigde zich in Oud-Beijerland, waar zij op maar liefst acht verschillende adressen hebben gewoond.

Werk

De heer Saarloos verdiende zijn dagelijks brood bij Koni schokdempers, op de afdeling draaierij. Daar repareerde hij alles wat los en vast zat. Zijn vrouw had de zorg voor het huishouden.

In zijn vrije tijd hield de bruidegom zich graag bezig met tuinieren. Tot zijn 80e jaar had hij namelijk een volkstuin aan de Zinkweg. Hij was ook actief in het voetbal (als keeper kwam hij zelfs in het eerste team van SHO uit). De bruid verzamelde en spaarde alles van het koninklijk huis.

Kinderen

Het echtpaar Saarloos kreeg vier kinderen (één dochter en drie zoons) en daarnaast is de familie uitgebreid met dertien kleinkinderen en achterkleinkinderen. Helaas is hun dochter in 2003 overleden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.