NSVV slaat aanval op de tweede plaats af

0
169

NUMANSDORP – Nu Feyenoord de titel voor zichzelf heeft opgeëist, is het van belang wie er als achtervolger het hoogst gaat eindigen, dit i.v.m. de nacompetitie. Groote Lindt zou dus graag die tweede plaats willen bezetten; dan moest er vandaag wel gewonnen worden in Numansdorp om die tweede plaats te bereiken. Maar aan de andere kant was NSVV er op gebrand om die tweede plaats vast te houden. Met de wetenschap dat het verschil tussen beide tegenstrevers maar een punt bedroeg, was er dus op voorhand een spannende partij te verwachten.

dsc_0990

In de eerste helft was Groote Lindt de bovenliggende partij. Bij hun eerste noemenswaardige aanval was het direct raak. In de 9e minuut stuurde Donovan Carolus met een crosspass Michael Slingerland de vrije ruimte in, die speelde zich vrij en met een schuiver in de lange hoek liet hij Melvin Kruijthof kansloos; 0 – 1.

De thuisclub probeerde direct wat terug te doen, maar bij twee acties van Kelvin van der Giesen was de verdediging van de Zwijndrechters paraat en werd het gevaar in de kiem gesmoord.

Groote Lindt probeerde met lange ballen vanuit hun defensie hun voorwaartsen te bereiken en met deze tactiek had NSVV de nodige moeite en er ontstonden de nodige gevaarlijke situaties. Zo soleerde Donovan Carolus door de Numansdorpse achterhoede, maar Steven  Kramer kreeg de bal niet onder controle en de bal stuitte op een NSVV-verdediger af.

Na 31 minuten was Groote Lindt dicht bij een tweede treffer, toen Donovan Carolus de bal met een mooie dieptepass Michael Slingerland lanceerde en hij besloot zijn actie met een vliegend schot, dat gelukkig voor NSVV op de lat uiteen spatte.

Even later moest Melvin Kruijthof handelend optreden, nadat Donovan Carolus door Steven Kramer de vrije ruimte werd ingestuurd. Goed uitkomen van de doelman voorkwam een Zwijndrechtse treffer.

Kort hierna probeerde Marco Mann met een dieptepass Mitchel  Louwerens te bereiken, maar nu was het de Zwijndrechtse defensie, die het gevaar in de kiem smoorde.

In de tweede helft tapte NSVV uit een ander vaatje. Er werd meer druk op het doel van de tegenstander gezet en nu kwamen er meer kansen voor de Numansdorpers. Zo schoot Michel Bol een vrije schop goed in de kruising, maar Raymond Klootwijk tikte de bal uit de kruising; de rebound was een prooi voor Kelvin van der Giesen, maar zijn doelpoging belandde op de rug van een tegenstander.

Bij tegenstoten bleef het voor de thuisclub oppassen geblazen. Zo moest Melvin Kruijthof de bal van de voet van Michael Slingerland tikken, nadat een voorzet van Donovan Carolus door Steven Kramer goed op zijn medevoorwaarts was doorgekopt.

Nadat nog enige Numansdorpse aanvallen op de Zwijndrechters waren vastgelopen, was het in de 72eminuut raak. Erik van Arendonk gaf een splijtende pass op Mitchel Louwerens, die een schitterende voorzet gaf op de meegekomen Kelvin van der Giesen, die met een mooie kopbal de Zwijndrechtse doelman kansloos liet; 1 – 1.

dsc_1162

In de hierop volgende fase  probeerde NSVV door te drukken en het kreeg hiertoe wat kansjes, die echter niet in doelpunten konden worden uitgedrukt. De beste kans was echter voor Groote Lindt, toen Michael Slingerland de bal goed kreeg aangespeeld en vrij voor het doel kwam, maar goed ingrijpen van Leon Noordam voorkwam op het laatste moment een doelpunt.

Ook een reuze scrimmage in de toegevoegde tijd zorgde voor samengeknepen billen en een zucht van verlichting was hoorbaar, toen Melvin Kruijthof het ronde projectiel veilig in zijn handen nam.

Doordat de top grossierde in gelijke spelen, veranderden de verhoudingen niet bovenaan de ranglijst en mag NSVV zaterdag a.s. proberen de tweede plaats vast te houden in Alblasserdam, waar De Alblas dan de tegenstander is.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Yoeron van der Ree, Leon Noordam, Marco Mann, Kjetil Mol, Jeroen Voshart, Robin Verhoeven, Michel Bol, Kelvin van der Giesen, Erik van Arendonk (79e Gersom Rozendaal), Mitchel Louwerens

Ruststand:      0 – 1
Eindstand:      1 – 1

Scoreverloop:
9e min.     0 – 1     Michael Slingerland
72e min.    1 – 1     Kelvin van der Giesen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.