Opening natuurspeeltuin Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Op vrijdag 24 april opent burgemeester André Borgdorff officieel de nieuw aangelegde natuurspeeltuin bij de basisscholen in Heinenoord.

Obs Het Anker en cbs De Regenboog delen één gebouw en het schoolplein met elkaar. Rondom de school was een groot grasveld. Voor de mooie zomermaanden ideaal om te gebruiken, maar in de wintermaanden werd dat al snel drassig. Enige tijd geleden kwam een aantal ouders met het idee om er een natuurspeeltuin van te maken. Beide schooldirecties  zijn samen met een aantal actieve ouders uit beide ouderraden aan de slag gegaan.

De ouders zijn erg actief  geweest om sponsoren te zoeken en de kinderen hebben op 20 februari een grote sponsorloop gehouden om zelf ook geld in te zamelen. Wethouder Wouter Joosten gaf hiervoor de aftrap. In samenwerking met het Hoeksche Waards Landschap is de natuurspeeltuin ontworpen. Door de paden en materialen is het nu mogelijk om het hele jaar gebruik te maken van het terrein. Bovendien wordt de natuur door een insectenhotel, moestuintjes en vlinderstruiken in het ontwerp te verwerken ook dichter bij de kinderen gebracht. Ouders van leerlingen hebben in hun vrije tijd zelf een groot deel van de aanleg voor hun rekening genomen. Dankzij een bijdrage van gemeente Binnenmaas is ook het gewone plein opgeknapt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.