Nieuwe busconcessie Hoeksche Waard definitief naar Connexxion

1233

connexxionHOEKSCHE WAARD – Connexxion is definitief de nieuwe concessiehouder voor de busconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. Vorige week verstreek de termijn waarbinnen partijen bezwaar konden aantekenen tegen het gunningsbesluit van de provincie. Niemand heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

In de komende periode worden voorbereiding getroffen voor de start van de nieuwe concessie. Die gaat in per 13 december 2015. Connexxion, Arriva (de huidige concessiehouder) en de provincie spannen zich in om tot een soepele overgang van de concessie te komen.

Vernieuwingen

De nieuwe concessie is aan Connexxion verleend voor een periode van 8 jaar, met een verlengingsoptie van nog eens 2 jaar. Nieuw in de concessie is onder andere de lancering van R-net op de corridor Dirksland-Middelharnis/Sommelsdijk-Oude Tonge-Rotterdam Zuidplein, gratis Wifi op alle bussen en de inzet van een aantal zero-emissiebussen die op waterstof rijden. Met inbegrip van de verlengingsoptie is de totale waarde van de nieuwe concessie circa €200 miljoen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.