FC Binnenmaas gemakkelijk naar volgende ronde nacompetitie

7 Min Read

voetbaldoelPoortugaal – Zaterdag 23 mei was de dag dat FC Binnenmaas de stap kon zetten naar de laatste 2 finalewedstrijden voor promotie naar de 2e klasse, maar dan moest het wel een 2-0 voorsprong verdedigen tegen PSV Poortugaal.

Het was PSV Poortugaal die in de 2e minuut op voorsprong kon en misschien wel moest komen. Het was Raylison Joaquin die via de rechterkant een voorzet wist te geven op Marvin Bos, deze kon vrij binnen schieten maar raakte de bal niet goed en hierdoor ging de bal naast het doel. PSV Poortugaal zette in de beginfase van de wedstrijd de meeste druk en FC Binnenmaas wist daar niet zo goed mee om te gaan.

Toch was het FC Binnenmaas die PSV Poortugaal een cursus effectiviteit gaf. Het was Sander de Heus die in de 12e minuut na een goede actie aan de rechterkant de bal in de 16 wist te krijgen, hier stond Sjoerd van der Pers vrij en wist de 0-1 binnen te schieten. In de 15e minuut nam Desi Sanderse een vrije trap aan de linker kant. De bal kwam hard en gevaarlijk in de 16 van PSV Poortugaal, Johnny Maijers kon nog net aan de bal komen, maar de doelman Stefan Roukema kon deze aanval verwerken tot een hoekschop. In de 20e minuut leek het net of we een herhaling kregen van de vorige vrije trap, deze werd net zo goed genomen door Desi en net naast geschoten Johnny Maijers.

In de 23e minuut was PSV Poortugaal voor het eerst weer eens gevaarlijk sinds de aanval in de 2e minuut. Het schot van Raylison Joaquin ging niet alleen over, maar ook naast.Na het doelpunt van FC Binnenmaas speelde de uitploeg beter en sterker, alsof er een last van hun schouders was gegleden. Toch kreeg Poortugaal in de 31e minuut opnieuw een goede mogelijkheid. Het was deze keer Barry Heezen die net naast schoot, dit na een goede voorzet van de aanvoerder Marvin Bos. In de 36e minuut was er opnieuw een belangerijk moment in de wedstrijd. Het was Mitchel Ott die zijn 2e gele kaart kreeg en dus het veld mocht verlaten.Dit gebeurde nadat Sjoerd van der Pers na het passeren van 3 spelers uiteindelijk gestopt kon worden met de noodrem.

De bal lag perfect voor een linkspoot als Desi Sanderse. Hij schoot deze dan ook perfect binnen, buiten het berijk van Stefan Roukema en bracht hiermee de stand op 0-2. Een stand waarvan iedereen wist dat dit niet meer fout kon en mocht gaan, maar zolang de wedstrijd nog niet gespeeld was moest iedereen geconcentreerd blijven.

Dat concentratie belangrijk was bewees de aanvoerder van PSV Poortugaal, Marvin Bos. Hij kon in de 16 van FC Binnenmaas 3 spelers passeren en ook nog eens Martin Remmers en bracht hiermee de stand op 1-2. In de 50e minuut stuurde Sander de Heus, Remco van der Stel weg. Hij kon alleen op de doelman van PSV Poortugaal af, maar kreeg de bal net niet over deze doelman heen.

In de 54e minuut was het Danny Maijers die na opnieuw een goede bal van Sander de Heus de bal kon plaatsen in de hoek, maar opnieuw zat de doelman van PSV Poortugaal hier goed bij en wist de genadeklap te voorkomen.

Toch kwam deze genade klap. Het was Danny Maijers in de 65e minuut die zoals al vaker de bal naar binnen kapte om daarna de bal in de verre hoek te plaatsen, deze keer ging de bal er niet in en kwam op de paal. Sander de Heus stond op de juiste plek en kon de rebound in het doel tikken en hiermee kwam de 1-3 op het scorebord te staan.

In de resterende minuten was de wedstrijd wel gespeeld. PSV Poortugaal wist dat ze uitgespeeld waren en FC Binnemaas wist dat de winst binnen was.In deze resterende minuten werd er nog 2 maal gewisseld door Leo Dekker en dat waren niet de minste wissels. In de 73e minuut mocht de ervaren Danny Maijers het veld verlaten en hiervoor werd een andere ervaren speler ingebracht, namelijk Sven Beckers. In de 80e minuut werd nog een keer gewisseld, Leo Dekker haalde Sander de Heus van het veld (met een assist en een doelpunt) en hier voor kwam de topscoorder van FC Binnenmaas 2, Marvin van der Meijde, in het veld.

Net nadat iedereen dacht dat het klaar was bleek Mike Post nog wat energie te hebben. Hij kreeg de bal mee halverwege eigen helft en had vrije doortocht tot net in de 16 van PSV Poortugaal. Naast deze sprint had hij ook nog de kracht om goed en hard op doel te schieten, maar opnieuw stond Stefan Roukema in de weg. Hiermee bleef de stand op 1-3 en dus een dik verdiende eindstand voor FC Binnenmaas.

De tegenstander in de volgende ronde van de nacompetitie is SC Botlek geworden. Zij wisten thuis met 3-0 te winnen tegen Rozenburg, terwijl ze de uitwedstrijd met 3-1 hadden verloren.Op zaterdag 30 mei is eerst de uitwedstrijd tegen SC Botlek en op 6 juni is sportpark De Lange Weide het toneel voor de return.

Opstelling: Martin Remmers, Mike Post, Leon van der Stel, Bas de Kruiff, Charlie de Graaf, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Remco van der Stel, Sjoerd van der Pers, Danny Maijers en Sander de Heus

Wissels : Marvin van der Meijde, Sven Beckers, Rob Verbaas, Lennert kleywegt, Davind Engels en Kevin Kuijer