Igor Peters en Anne van Antwerpen winnen Horman-bokaal tijdens Clubkampioenschappen

179

zvs’s-Gravendeel – Zaterdag 30 mei 2015 vond het traditionele clubkampioenschap van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel weer plaats. Iedere deelnemer deed zijn/haar uiterste best om zo hard mogelijk te zwemmen. Voor iedere snelste zwemmer/zwemster in zijn/haar leeftijdscategorie lag er een gouden medaille klaar. Iedere gezwommen tijd werd vergeleken het gestelde limiettijden en de zwemmer en zwemster die er uiteindelijk over drie afstanden gezien het verst onder wist te blijven maakte kans op de felbegeerde en traditionele Horman-bokaal. Deze bokaal werd zoals altijd beschikbaar gesteld door Horman Drainagefilter b.v. uit ’s-Gravendeel.

De volgende zwemmers/zwemsters kregen uit handen van Hans Wols, als voorzitter van de zwemafdeling, een gouden medaille uitgereikt omdat zij de snelste waren in hun leeftijdscategorie:

MEISJES/DAMES   JONGENS/HEREN
Renske van Antwerpen   Jim Sint-Nicolaas
Anne van Antwerpen   Iwan Visser
Alianne Rollof   Gjalt de Man
Celine de Jong   Mika van Boven
Annelot Baars   Igor Peters
Marion Brobbel  

Aan het einde van de prijsuitreiking was het wachten op wellicht wel het belangrijkste moment van de dag: Het uitreiken van de felbegeerde Horman-bokaal voor de zwemmer en zwemster die de meeste seconden onder de gestelde limiettijden hebben weten te zwemmen.

Bij de meisjes/dames ging deze prijs naar de 11-jarige Anne van Antwerpen. Voor Anne was het de eerste keer dat zij deze titel won. Tweede in het eindklassement bij de dames werd Annelot Baars, die de Horman-bokaal de afgelopen jaren vier keer op rij heeft gewonnen. Er was een mooie derde plaats voor Marion Brobbel, die de bokaal in het verleden elf keer heeft gewonnen. Het podium stond hierdoor gevuld met drie generaties kampioenen, goed voor een totaal aan zestien jaar aan clubkampioenschap. Een uniek moment voor de vereniging.

Bij de jongens/heren was de eer weggelegd voor de 23-jarige Igor Peters. Hij bleef Wessel Boersma (tweede) en Mika van Boven (derde) voor. Igor Peters wist met deze overwinning zijn titel met succes te prolongeren.

De winnaars kregen de bokaal uitgereikt uit handen van Janet Manting namens Horman Drainagefilter b.v. De aanmoedigingsprijs werd dit jaar overhandigd aan Alianne Rollof. De officials die dit seizoen regelmatig hebben gefungeerd, werden deze middag ook in het zonnetje gezet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.