Bijna 12.000 enquêtes verstuurd over bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

sohw-logoHoeksche Waard – Deze week zijn ten behoeve van het onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard bijna 12.000 -online- enquêteformulieren verstuurd. Een willekeurig aantal inwoners uit de adressenbestanden van de vijf gemeenten wordt vriendelijk verzocht binnen twee weken de vragenlijst op internet in te vullen. Op verzoek is de vragenlijst overigens ook op papier beschikbaar.

De peiling onder de inwoners van de Hoeksche Waard dient om meer informatie te krijgen over de houdingen en opvattingen aangaande hun huidige gemeentebestuur en de gemeente. Zo wordt onder meer gevraagd hoe het gemeentebestuur momenteel functioneert, en naar de publieke voorzieningen in hun gemeente. Maar ook hoe betrokken ze zich voelen bij hun buurt, wijk en/of dorp. Het streven is om een zo hoog mogelijke respons te krijgen. Op basis daarvan kunnen uiteindelijke betrouwbare uitspraken worden gedaan.
Aan de hand van de antwoorden moet duidelijk worden hoe het huidige bestuur werkt en hoe dit eventueel beter kan. Er wordt overigens niet expliciet gevraagd of de gemeenten samengevoegd dienen te worden dan wel moeten blijven samenwerken. Omdat die scenario’s straks op verschillende manieren kunnen worden ingevuld. Wél kan met de uitslagen een uitspraak worden gedaan over de mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners. Dit vormt vervolgens de basis voor het eindadvies aan de vijf gemeenteraden.

Om een goede keuze te kunnen maken is het tevens belangrijk te weten hoe vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld erover denken. Daarom vinden er groepsgesprekken plaats met vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen, clubs en verenigingen. Dit rond de volgende thema’s: sport, recreatie en toerisme, onderwijs en werk, zorg, wonen en kerkelijke organisaties, muziek en cultuur. Besproken wordt onder meer welke rol zij eventueel kunnen spelen bij de toekomstige ontwikkelingen in de Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren