3 keer goud en 2 keer zilver voor WSV Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

10414848_10204094176386366_8398435541908357411_nMIJNSHEERENLAND – De combi-Rotterdam wedstrijden, zeilwedstrijden voor kinderen tussen de 6 en 14 in de Optimist, zijn afgelopen en in het totaalklassement heeft WSV Binnenmaas bij de 3 verschillende klasses 3 keer goud en 2 keer zilver behaald!

Afgelopen weekeind werden de laatste twee Combi-Rotterdam dagen gevaren, op zaterdag bij Elfhoeven en zondag bij R&ZV Gouda.De jonge zeilers Optimistzeilers van WSV Binnenmaas hebben in totaal 8 wedstrijddagen gevaren bij 8 verschillende watersportverenigingen in de regio Rotterdam en vielen daarbij vaak in de prijzen. Ze hadden daardoor grote kans om ook in het totaal klassement het podium te halen.
Het verschil in het punten klassement over alle wedstrijden gezien was heel erg klein. Het kwam dus echt aan op die laatste twee wedstrijddagen.

Op zaterdag was er bij Elfhoeven, Reeuwijk genoeg wind voor 3 wedstrijden. In de Optimist C klasse wist Binnenmaas zeiler Floris van der Drift het goud te bemachtigen. Zijn grootste concurrente is Sam te Braak, die ook van de Binnenmaas komt. Zij viel net buiten het podium op die dag. In de B was het een nek aan nek race tussen zus en broer van der Valk.
Stijn van der Valk voer op zaterdag het beste en werd eerste, zijn zus en andere grote concurrente Brigitte van zeilvereniging Aegir kwamen dicht achter hem aan. En in de Combi A groep is Niek Kampherbeek 3de geworden.

Zondag was de finaledag van de Combi-Rotterdam. Iedereen maakte zich klaar om de strijd met elkaar aan te gaan, want er kon nog van alles gebeuren.Maar helaas…. er was veel te weinig wind om een wedstrijd te zeilen. Het eindklassement bleef zoals die na de wedstrijd van zaterdag was en die uitslag pakte geweldig uit voor WSV Binnenmaas. In het totaal klassement is in de Optimist A, Niek Kampherbeek van WSV Binnenmaas 1ste geworden. In de B, Stijn van der Valk 1 en Fleur van der Valk 2.En in de Optimist C, is Floris van der Drift 1e en Sam te Braak 2de geworden.

Een mooiere uitslag konden we ons niet wensen. Met 3 keer goud en 2 keer zilver heeft de Binnenmaas het geweldig gedaan in de Combi-Rotterdam.
Op 13 September mogen deze toppers mee gaan doen met de landelijke combi-finale in Hoorn!

Het volledige overzicht van de uitslagen kunt u hier vinden www.combi-rotterdam.nl/uitslagenoverzicht/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren