Expositie het goeie GOED in museum het Land van Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

September 2010 (8)STRIJEN – In de zomer maanden gaat de werkgroep textiel van het museum “Het Land van Strijen” de kasten leeg halen om een expositie op te stellen over de kleding die in een mensen leven gedragen wordt.

Te beginnen bij de doopkleding, die in het museum in ruime mate aanwezig is en waar een keuze in gemaakt wordt van de mooiste jurken, tot een doodskleed toe en alles wat er tussen zit.Zo is er in deze expositie ook een trouwjurk te zien uit de dertiger jaren in originele staat, dus niet zoals de meeste exemplaren afgeknipt om nog als rouwjurk te dragen.

Heel bijzonder is het om te zien hoe van kinds af aan wordt geleerd om je kleding zelf te maken en ook als het stuk was om het weer te verstellen. Wat in onze wegwerpmaatschappij bijna niet meer voor komt.Ook de krullenmuts “Keuvel” met krullen als dracht voor de Zuid-Hollandse eilanden wordt geëxposeerd.

Daarnaast is er ook heel bijzonder linnengoed uit erflatingen van families die het museum een warm hart toe dragen.Deze expositie geeft een duidelijk beeld van het “goeie GOED” van de laatste honderd jaar en wordt met foto’s omgeven om te laten zien hoe de kleding werd gedragen.

De expositie is te zien van af vrijdag 10 juli tot zaterdag 5 september.

Het museum is te vinden in de Kerkstraat 47 in Strijen en is geopend op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Voor groepen van meer dan 10 personen is op afspraak het museum geopend van maandag tot en met zaterdag. Voor meer informatie ziet de website van het museum.

Bezoek de website www.hetlandvanstrijen.com voor meer info.

Foto: Pr museum Het Land van Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.