Nieuw Lekkerland maatje te groot voor SV Piershil

logosvpiershil-grootNieuw-Lekkerland –  Op bezoek bij eersteklasser Nieuw-Lekkerland heeft Piershil met 4-2 verloren, na zestig minuten was het nog 1-1. De wedstrijd werd verdeeld in drie keer dertig minuten en na twee keer dertig was er een kwartiertje rust voor de spelers, dit om alle spelers zoveel mogelijk speeltijd te geven.

Piershil opende sterk en was in openingsfase de betere partij. Met enkele vlotte combinaties werden vier open kansen gecreëerd. Maar Geert Bakker, Edwin Bestebreur en Alex van Dijk lieten na om de trekker over te halen en Piershil een verdiende voorsprong te geven. Aan de andere kant begon de thuisclub wat meer uit haar schulp te kruipen en dat leverde enige kansen op, maar niet gevaarlijk genoeg om doelman Peter Konings te verschalken. Toch was het Nieuw-Lekkerland dat op voorsprong kwam, een harde vrije trap vanaf de zijkant werd per ongeluk aangeraakt met het hoofd door Daniel Lima en die zag de bal in eigen doel vliegen. Piershil probeerde daarna de schade te herstellen, maar door vele foutieve passes in balbezit wist de thuisclub bijna de score uit te breiden. Vlak voor het rustsignaal was er een goede aanval over links, waarbij Wouter Naaktgeboren de bal voorgaf en Alex van Dijk op knappe wijze met de achterkant van zijn hoofd de bal in de korte hoek wist binnen te koppen.

Na de rust werden er enkele wisselingen doorgevoerd, al snel kwam de thuisploeg weer aan de leiding. Een hard en laag ingeschoten vrije trap bleek Robin Roest te machtig en dat bleek 2-1. Vlak daarna leek de wedstrijd beslist want uit een corner was een keiharde kopbal iedereen te machtig. Piershil gaf niet op en kwam een paar minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Benjamin Eenkhoorn kopte de bal uit een corner goed terug en Sjoerd Singor kon van dichtbij binnenwerken: 3-2. Piershil ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam al snel bedrogen uit. Een hoge voorzet kwam via de aanvaller en de paal in de Piershilse goal terecht en dat bepaalde de eindstand op 4-2.

Opstelling Piershil deel 1: Peter Konings, Darwyn Pennock, Sebastiaan van Vreeswijk, Sjoerd Singor, Daniel Lima, Kevin van Valen, Oscar Buschman, Ricardo Hoogwerf, Alex van Dijk, Edwin Bestebreur, Geert Bakker.

Opstelling Piershil deel 2: Robin Roest, Davey van Gilst, Kevin van Valen, Sjoerd Singor, Ricardo Kegel, Wouter Naaktgeboren, Benjamin Eenkhoorn, Nardo Tol, Geert Bakker, Edwin Bestebreur, Darwyn Pennock