CDA Binnenmaas vraagt opnieuw om nieuw parkeerterrein bij busstation Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

csm_SAM_0462__3000x2000_bee327b619Heinenoord – De CDA-raadsleden Adrie Tolenaars en Peter van Loo hebben het college van Binnenmaas opnieuw gevraagd naar alternatieven voor de tientallen carpoolers en busreizigers die dagelijks gebruik maken van de particuliere carpoolplaats bij het busstation van Heinenoord. Deze gaat per 1 september dicht.

Het is nog steeds niet duidelijk of de provincie uiteindelijk bereid is mee te werken aan een snelle oplossing of dat de gemeente zelfstandig een alternatief wil creëren. In elk geval lijkt er voor de busreizigers per 1 september niets anders op te zitten dan per fiets naar het busstation te komen of eerder op een andere plaats op de bus stappen. De eerste klachten daarover zijn al bij het CDA binnengekomen.

Het was al jaren bekend dat dit parkeerterrein op termijn zou verdwijnen, omdat de grond onderdeel uitmaakt van het bedrijventerrein Reedijk. Al in 2012 heeft het CDA gevraagd om alternatieven tijdig te onderzoeken en daarbij te streven naar een officiële P&R-voorziening om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Een aangekondigde motie werd overbodig toen het college snel met de provincie in gesprek ging. Met subsidie van de provincie werd een behoefte-onderzoek gedaan, waaruit onder meer bleek dat ongeveer de helft van de parkeerders carpoolers zijn en de andere helft busreizigers. Begin 2014 heeft het college toegezegd dat als het overleg met de provincie niet tot een oplossing leidt, gezocht zal worden naar een kleinschalige ontwikkeling, mede gefinancierd door een bijdrage van de eigenaren van het bedrijventerrein. Bij de algemene beschouwingen in november 2014 heeft fractievoorzitter Peter van Loo opnieuw naar de stand van zaken gevraagd. Het antwoord luidde dat de gesprekken met de provincie gaande waren en dat de eigenaren van het bedrijventerrein nog steeds financieel wilden bijdragen.

De CDA-raadsleden doen in hun schriftelijke vragen de suggestie om, als andere oplossingen niet haalbaar zijn, een eenvoudige parkeervoorziening aan te leggen, vergelijkbaar met die aan de Tienvoetweg in Heinenoord (bij de sportvelden). Adrie Tolenaars: ‘Ik adviseer ook te onderzoeken of het mogelijk is dat een deel van het parkeerterrein van de Rabobank kan worden gebruikt. Daar zijn bijna altijd parkeerplaatsen vrij.’ Tenslotte wordt gevraagd wat de gemeente heeft gedaan om de gebruikers van de huidige parkeervoorziening tijdig en adequaat in te lichten over het verdwijnen van de parkeermogelijkheid en het al dan niet bieden van alternatieven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.