SHO Oud-Beijerland slacht Rijsoord

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
De meiden van SHO MB2 waren de cheerleaders bij SHO1...natuurlijk even met mister Feyenoord John de Wolf op de foto!..
De meiden van SHO MB2 waren  de cheerleaders bij SHO1...natuurlijk even met mister Feyenoord John de Wolf op de foto!..
De meiden van SHO MB2 waren de cheerleaders bij SHO1…natuurlijk even met mister Feyenoord John de Wolf op de foto!..

OUD-BEIJERLAND – Na het desastreuze vorige seizoen heeft SHO Oud-Beijerland met een klinkende overwinning op GEEF een prima start van het nieuwe seizoen gemaakt.

SHO begon fris aan het karwei en Rijsoorddoelman Michael Bekkers moest meteen al tweemaal alert reageren om onheil te voorkomen. Maar de beste kans was daarna voor de gasten. Uit de eerste hoekschop voor de blauwhemden kon de Beijerlandes afweer slechts met moeite de bal wegwerken. Spits Soufiane Aouragh testte kort daarna de kwaliteiten van Levestone die SHO voor een achterstand behoedde. Na een kwartier was het Sediq Walizada die de score opende: 1-0. Meteen daarna was het Mikula Ristic die de Beijerlandse voorsprong verdubbelde: 2-0. Net als bij het eerste doelpunt had Giovanni Klaverweide ook een groot aandeel in de tweede treffer. De gasten waren een paar keer dichtbij de aansluitingstreffer maar Soufiane Aouragh en Mike van Gool, hij scoorde twee jaar terug de eretreffer in de door SHO met 6-1 gewonnen wedstrijd, slaagden er niet in Levestone te passeren.

Net na het verstrijken van het eerste half uur was het bijna copypaste van een kwartier eerder. Giovanni Klaverweide profiteerde van knullig balverlies in de Rijsoordse afweer waarna Walizada simpel zijn tweede doelpunt kon aantekenen: 3-0. En weer was het Mikula Ristic die, een minuut of wat later, op aangeven van Khalid Rahli zijn tweede achter Bekkers deponeerde: 4-0. Nadat Van Gool nogmaals Donovan Levestone op zijn pad trof was het daarna Ristic die Khalid Rahli op maat bediende: 5-0 en daarmee had SHO al voor de thee het karwei geklaard.
Na de pauze gingen beide ploegen ongewijzigd verder al zal de motivatie bij de gasten iets minder geweest zijn dan bij de gastheren. Na een handvol minuten begon Sediq Walizada een rush vanaf de middenlijn en trok net voor de achterlijn scherp terug op zijn maat Ristic: 6-0. Na een dubbele wissel bij Rijsoord en één bij SHO, Kenneth Klaverweide voor Robin Winkels, werden nog een paar mogelijkheden om zeep geholpen. Maar bij het ingaan van het laatste kwart was het weer prijs. Walizada omzeilde buitenspel, kon alleen op doelman Bekkers af maar gunde vervolgens wederom de eer aan Mikula Ristic die zijn kwartet volmaakte: 7-0. Na zijn vierde doelpunt ging Ristic licht geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Jeroen Sep binnen de lijnen. Met nog twintig minuten op de klok werden de aanwezigen getrakteerd op het mooiste doelpunt van de middag. Kenneth Klaverweide liet met een schot van ruim buiten de zestien in de kruising Bekkers volstrekt kansloos: 8-0. Het eerste doelpunt van dit seizoen voor de bij SHO teruggekeerde middenvelder die in zijn drie voorgaande jaren op de Kikkershoek in totaal tot 15 competitietreffers kwam.

Vlak voor tijd bepaalde Jeroen Sep de eindstand op 9-0 nadat hij eerder oog in oog met Bekkers de doelman als overwinnaar uit de strijd zag komen. De resterende tijd was te kort om te finishen in de dubbele cijfers, maar daar zal geen SHO-er echt mee gezeten hebben. Trouwens het scorebord kan het ook niet aan.
Met de 9-0 moesten de ”kraaien” danig in hun wiek geschoten afdruipen.
Na afloop zag trainer Gijs Zwaan van Rijsoord toch nog een lichtpuntje met de opmerking dat zijn ploeg nog 75 punten kan pakken. En daar is geen speld tussen te krijgen! Door de ruime zege is SHO na de eerste speelronde koploper in 1C.
Opstelling SHO:
Donovan Levestone, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Cees Nobel, Wilson Lima, Robin Winkels, Ingmar van Bruggen, Khalid Rahli, Giovanni Klaverweide, Mikula Ristic, Sediq Walizada
Wissels:
60’ Kenneth Klaverweide voor Robin Winkels
65’ Jeroen Sep voor Mikula Ristic
70’ Roy Fernandes voor Cees Nobel
Doelpunten:
15’ 1-0 Sediq Walizada
16’ 2-0 Mikula Ristic
30’ 3-0 Sediq Walizada
32’ 4-0 Mikula Ristic
40’ 5-0 Khalid Rahli
50’ 6-0 Mikula Ristic
65’ 7-0 Mikula Ristic
70’ 8-0 Kenneth Klaverweide
89’ 9-0 Jeroen Sep
Scheidsrechter Elderson uit Zaamslag had een gele kaart voor Stephan Ooms van Rijsoord.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.