Provincie start met project MER Windpark Spuiwind

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

wind-turbine-money-300x200NIEUW-BEIJERLAND – De realisatie van windpark Spuiwind op locatie 50 (ter hoogte van Nieuw-Beijerland en Piershil) is een stap dichterbij gekomen, nu de provincie van start is gegaan met het laten uitvoeren van het project MER.

Voorafgaand aan het project MER werd eerst een plan MER opgesteld, uitgevoerd door Bosch en Van Rijn. Hierin zijn binnen de gemeente Korendijk 7 locaties onderzocht. Uit de voorlopige onderzoeksresultaten is gebleken dat locatie 50 als beste scoorde op bijna alle onderdelen. De provincie ziet dan ook geen verdere aanleiding om andere locaties verder te laten onderzoeken. Hiermee zijn alle “normale” routes voor het aanwijzen van een alternatieve locatie afgesloten.

Op 24 september organiseert de dorpsvereniging Filopopers, Nieuw-Beijerland een avond voor omwonende van windpark Spuiwind. Deze avond is van 19:30 uur tot 22:00 uur en wordt gehouden in dorpshuis de Swaensvoet, Martkveld 9 te Nieuw-Beijerland.

Als gastspreker hebben wij uitgenodigd Dhr R. Rietveld, directeur van de NLVOW (Nederlandse Vereniging Omwonende Windturbines) Doel van de avond is om met omwonende te inventariseren wat de verwachtingen zijn van een compensatie regeling, bespreken we het proces en de mogelijkheden voor beheersing van geluid, slagschaduw en contourverlichting. Omwonende van locatie 50 uit Nieuw-Beijerland, Piershil en Nissewaard zijn welkom om deze avond mee te praten over deze nieuwe fase in het provinciaal inpassingsplan, waarbij we ons laten adviseren door de NLVOW.

Voor meer informatie over deze avond kunt u zich richten tot:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.