Ventura Sport pakt winst op Olympia

20101014_korfbal_zaal_9117BDBD500081A8C12579E500718427_14STRIJEN – Ventura Sport heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning behaald van het nieuwe seizoen. In een spannend schouwspel tussen de thuisploeg en de gasten uit Spijkenisse, trok de ploeg van trainer Arthur Buitendijk aan het langste eind, einduitslag 13-12.

Aanvoerder Jonah Sanderse keerde na een vakantie weer terug in de basisacht van trainer Arthur Buitendijk. Jolien Berrevoets werd vervangen door Marlijn Schaap en zo begon Ventura Sport de wedstrijd tegen het altijd lastige Olympia uit Spijkenisse. In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, er was nooit een groter verschil dan 1 doelpunt. Het spel golfde op en neer, echter had geen van de ploegen de overhand, dit resulteerde in een 6-6 ruststand.

Na rust was Olympia duidelijk scherper uit de kleedkamer gekomen, waar Ventura Sport vergat te scoren, liep Olympia langzaam weg. Via een 6-8 tussenstand werd het 6-9, bij deze stand was er een cruciaal moment in de wedstrijd. Bij deze stand werd er namelijk een strafworp door de gasten uit Olympia. De thuisploeg putte hier moed uit en probeerde weer terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte door hard te werken en het verdedigend dicht te houden, langzamerhand kantelde de wedstrijd. Mede door invaller Arco Dalm wist Ventura Sport de stand om te zetten in een voorsprong. Met nog 1 minuut te spelen werd de bevrijdende 13-11 gescoord. Hierna scoorde Olympia nog een strafworp, echter klonk hierna direct het eindsignaal van de scheidsrechter.

Een nette overwinning van Ventura Sport in aanloop naar de derby van a.s. zaterdag tegen ADO. Na deze overwinning heeft Ventura Sport iets meer lucht richting de onderkant ranglijst gekregen. De derby word zaterdag in Strijen gespeeld en begint om 15.30 uur. Het beloofd weer een spannende strijd te worden.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 7, Siebe Buitendijk/Naidja van Aelst 2, Arco Dalm en Arnold in’t Veld ieder 1.