Voorbeschouwing Ventura Sport – ADO ‘Zeker van hún wil je winnen’

Redactie Hoeksch Nieuws
9 Min Read

i283445314542821710._szw1280h1280_

Door het verloren promotieduel op 6 juni in Sassenheim, waarbij ADO werd gesteund door twee supportersbussen, kunnen dezelfde fans zaterdag wel weer een keer met de fiets naar een uitwedstrijd. Vorig seizoen hadden de Seuters tijdens beide confrontaties in de zaal het laatste woord. Dit jaar gaat de burenruzie buiten verder en staat Ventura Sport te popelen om op eigen veld revanche te nemen. Jonah Sanderse en Arjen Kreeft, aanvoerders van de rivalen, blikken alvast vooruit op de clash.

Vorm

Als generale voor de regiokraker lijken de Strijenaren in 3I op het juiste moment op stoom te komen, terwijl de doordenderende trein van de Seuters afgelopen weekend juist tot stilstand werd gebracht. De ploeg van coach Arthur Buitendijk won, na één punt uit de eerste drie duels, zaterdag tegen Olympia de tweede wedstrijd op rij. Edwin Jansen zag zijn team juist na een zegereeks van vier duels tegen de ongenaakbare koploper Paal Centraal de eerste nederlaag van het seizoen oplopen.

Sanderse (Ventura Sport) ,,Afgelopen zaterdag was pas mijn eerste wedstrijd vanaf het beginsignaal na mijn vakantie. Maar het was wel fijn om er weer te zijn en meteen tegen ’t Capproen als invaller een goed aandeel te kunnen brengen. En tegen Olympia dus wéér.” In beide wedstrijden tekende Sanderse voor de winnende doelpunten. ,,Ik ben het dus niet verleerd die drie weken op Aruba, haha. Korfbal is net als fietsen, joh. Dat verleer je niet, haha. Maar de winst op Olympia heeft ons belangrijke puntjes opgeleverd. Het was wel spannend op het eind bij 13-12 in de laatste minuutjes. Maar nu sluit je meer richting de bovenkant van de competitie aan en sla je een groter gat aan de onderkant.”

Kreeft (ADO) ,,De nederlaag tegen Paal Centraal was teleurstellend. Zeker omdat het ook onnodig was. We speelden zelf niet goed genoeg, maakten te veel fouten keuzes en alles viel de verkeerde kant op. Terwijl we de week ervoor gewoon een heel goede wedstrijd speelden bij Vlaardingen. Dat hadden we graag door willen zetten waardoor we alleen aan kop zouden komen te staan. Maar dat ging net even wat anders. En doordat Stefan Robbemont niet iedere wedstrijd meer inzetbaar is, hebben we aan doelpunten in moeten leveren. Maar we willen de nederlaag tegen Paal Centraal weer wegspoelen met een winst in Strijen.”

Tegenstander

Sanderse ,,In de zaal liet ADO echt een niveau zien dat wij op dat moment zeker niet aankonden. Toen waren ze echt héél goed. En uiteindelijk zijn ze ook gepromoveerd. Maar ook ADO kunnen wij pakken. Zeker als Ventura Sport zijnde. Al heb je dan twee goed draaiende vakken nodig. Dat gaat ook steeds beter. Deze week nog even goed doorbikkelen op de training en dan zijn we klaar voor ADO.”

Kreeft ,, Ventura Sport heeft zaterdag een prima overwinning geboekt op Olympia nadat ze het seizoen slecht waren gestart. Nu vinden ze weer een beetje aansluiting. En ze hebben gezien dat wij verloren hebben dus die denken misschien: ‘ADO is weer klaar om te pakken’. Maar wij weten wat we kunnen en zijn gebrand om de nederlaag van zaterdag weer goed te maken en op de bovenste plaatsen te blijven staan tot we weer de zaal in gaan.”

Rivaliteit

Sanderse ,,We staan te popelen om die wedstrijd weer te spelen. Je voelt het bij iedereen weer opborrelen. Altijd leuk die derby’s. Je kijkt toch weer uit naar die wedstrijd. Het legt altijd wat extra druk op de wedstrijd. Het zal deze week in de trainingen ook wel naar voren komen, dat we toch wat extra gemotiveerd zijn. Het is altijd leuk om tegen hun te strijden. Het zijn ruige, fysieke wedstrijden waarin je even niet het licht in andermans ogen gunt. Zeker van hún wil je winnen.”

Kreeft ,,Het zijn wedstrijden op zich. Dat zijn clichéwoorden, maar zo is het wel. Ik heb er inmiddels wel redelijk wat gespeeld in het eerste van ADO, maar het maakt eigenlijk nooit uit wie waar op de ranglijst staat. Deze wedstrijden worden altijd op de dag zelf beslist en staan op zichzelf. Al moet ik eerlijk zeggen dat we er niet weken van te voren al mee bezig zijn. Natuurlijk zien we het programma en denken we: ‘Dan wordt het weer een heet middagje in Strijen’. Maar we kijken niet zover vooruit en bereiden ons net zo goed voor op Ventura Sport als we op Paal Centraal hebben gedaan.”

Revanche

Sanderse ,,Het wordt zeker tijd om revanche te nemen. Nu ze verloren hebben, moeten wij ze wel in die ‘flow’ zien te houden. Daar gaan we hard voor trainen. En als we de wedstrijd winnen dan kan het voor ons in de competitie nog interessant worden. Je staat dan één punt onder ADO en ik denk dan ook één punt onder Vlaardingen. Dan kan het nog heel spannend gaan worden. Voor ons dus nóg meer motivatie om die aansluiting bovenin mee te pikken.”

Kreeft ,,Revanchegevoelens zullen er bij hun zeker wel inzitten. Ze staan nu ook in de middenmoot en zullen de aansluiting naar boven verder door willen pakken en daar zaterdag de ideale mogelijkheid voor zien. Aan ons dus de taak om ze van ons af te houden.”

De wedstrijd

Sanderse ,,Het is altijd pittig tegen ADO. Ze zijn ook beter geworden. Ze hebben een aantal goede schutters in de ploeg zitten en een paar pittige dames erin staan die wel wat duwtjes durven te geven. Dat kan vaak wel het verschil maken omdat je dan niet ondergesneeuwd wordt, net een hoger niveautje kan pakken en iemand uit de wedstrijd kan halen. Alle wedstrijden die we tegen ADO gespeeld hebben, zijn wel fysiek van aard. Dat moet ook wel, want anders wordt je echt ondergesneeuwd. Maar ik denk dat wij gewoon van onze eigen kracht uit moeten gaan. En het is altijd: degene die het beste in de wedstrijd zit, die gaat de derby zeker winnen. Dat is elke keer zo. ADO zal er hetzelfde over denken. Die zien het ook altijd als dé derby. Je moet dus 110 procent geven om die wedstrijd te winnen. En we hebben nu wel het thuisvoordeel. Het is altijd goed druk met veel publiek dat komt kijken. Dat is leuk en geeft ook altijd wel een leuk sfeertje.”

Kreeft ,,Het zal zaterdag weer van veel dingen afhangen. Ik verwacht in eerste instantie wel een gelijk opgaande wedstrijd. We hebben vorig jaar in de zaal ook twee keer tegen elkaar gespeeld. Toen hebben wij twee keer gewonnen. De eerste wedstrijd lag het dicht bij elkaar met een kleine uitslag en een kleine overwinning voor ons toen thuis. Dat was niet een al te beste wedstrijd. Maar ‘uit’ hebben we misschien wel een van onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld en op dat moment duidelijk laten zien dat we een stuk verder waren. Dat hopen we zaterdag ook weer te kunnen laten zien. Maar het is altijd op het scherpst van de snede.

Ik verwacht dat er weer veel mensen uit ’s-Gravendeel richting Strijen zullen gaan dus we hopen op een mooie korfbalmiddag met een leuke pot en waarbij wij uiteindelijk vrolijk met de punten weer naar huis kunnen gaan.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren