Connexxion introduceert het Regio Abonnement in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

_868651436576072_5893503563527035588_nHOEKSCHE WAARD – Op 13 december aanstaande neemt Connexxion het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee over van Arriva. Op dat moment introduceert Connexxion het Regio Abonnement.

Regio Abonnement

Het Regio Abonnement is een abonnement dat is gebaseerd op zones zoals die ook voor 2013 van toepassing waren. Het Regio Abonnement is verkrijgbaar als maand- en jaarabonnement. De prijs is afhankelijk van de afstand die gereisd wordt.

Met het Regio Abonnement kan men, binnen het geldigheidsgebied van de gekozen centrumzone en sterwaarde, in de regio Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee, Voorne Putten, Den Haag en Rotterdam onbeperkt reizen met het openbaar vervoer van Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET en Veolia.
De centrumzone is het middelpunt van het reisgebied. Het aantal sterren geeft aan hoeveel zones men vanuit de centrumzone binnen de regio waar het Regio Abonnement geldig is vrij kan reizen. Hoe hoger het aantal sterren, hoe groter het reisgebied. Het aantal sterren varieert van 1 (= 1 zone) t/m 6 (= 6 zones).

Doordat het Regio Abonnement ook in de regio Rotterdam/Den Haag geldig is kunnen reizigers uit de Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee die verder reizen met bijvoorbeeld RET nu met 1 abonnement toe waardoor ze veelal goedkoper uit zijn.

Voor reizigers die gebruik maken van de volgende producten verandert er niets:

  • Saldo reizen, geen product;
  • Studenten OV-chipkaart;
  • Landelijk geldend abonnement zoals bijvoorbeeld het Netabonnement of het Altijd Korting- product (20% en 40%)
  • Kaartje gekocht bij de buschauffeur.

Vanaf de start van de nieuwe concessie op 13 december a.s. kan er echter niet meer gereisd worden op de volgende reisproducten van Arriva:

  • Altijd Vrij HWGO
  • Altijd Korting Scholier 55%
  • Dal Korting 40%
  • Dal Vrij
  • Kids Vrij

Reizigers die een Arriva-abonnement hebben aangeschaft met een looptijd tot na 12 december 2015 kunnen hiervoor in december restitutie aanvragen via de klantenservice van Arriva. 0800-023 2545 (gratis).

Om het reizigers gemakkelijker te maken, geven we in onderstaande tabel een advies op welk Connexxion-product het beste overgestapt kan worden.

Arriva productConnexxion productEffect
Altijd Korting Scholier 55%

 

Regio Abonnement reductie 34%

 

1 t/m 5 ster meestal goedkoper
6 ster duurder
Altijd Vrij HWGO

 

Regio Abonnement vol tarief/reductie 34%1 t/m 5 ster goedkoper
6 ster duurder
Dal korting 40%

 

 

Altijd korting 20%afhankelijk van reisgedrag
Altijd korting 40%afhankelijk van reisgedrag
65+ productaltijd voordeliger
Dal VrijRegio Abonnement vol tarief/reductie 34%afhankelijk van reisgedrag
Kids Vrijkinderen t/m 11 jaar gratis meereizen in dalSpits reductietarief

 

Het Regio Abonnement en het landelijke Altijd korting-product zijn ook geldig bij de RET in Rotterdam en bij Connexxion in Voorne-Putten en in Zeeland, in tegenstelling tot het Altijd Vrij Product, het Dal Vrij en Kids Vrij product, en het Altijd Korting Scholier 55% product van Arriva.

Inwoners van het westelijk deel van Goeree Overflakkee naar Rotterdam wordt geadviseerd te reizen via een overstap op de metro van de RET in Spijkenisse. Lijn 104 rijdt in de spits rechtstreeks van en naar Spijkenisse metrostation. 

Compensatieregeling voor bestaande OV-reizigers die er 10% of meer op achteruit gaan

Voor reizigers met een Arriva-abonnement, die bij de overgang van Arriva naar Connexxion bij eenzelfde reisgedrag 10% of meer gaan betalen voor hun abonnement, biedt Connexxion – in opdracht van de provincie Zuid-Holland – een compensatieregeling. De compensatieregeling geldt voor maximaal 4 jaar, zo lang er gebruik wordt gemaakt van hetzelfde reisproduct dat eind 2015/2016 is gekocht bij Connexxion.

Bij het vaststellen van de compensatieregeling gaan we uit van de door de Provincie Zuid-Holland vastgestelde prijzen. Verleende (introductie)kortingen worden niet in de berekening meegenomen.

De compensatieregeling geldt uitsluitend voor de reizen die zijn gemaakt binnen de Hoeksche Waard en/of Goeree Overflakkee. Reizen waarbij het Zuidplein de eindbestemming is, vallen binnen de compensatieregeling.

De onderstaande buslijnen uit Zeeland vallen niet onder compensatieregeling:

  • 101 (Bergen op Zoom – Rotterdam Zuidplein)
  • 102 (Bergen op Zoom – Oude Tonge)
  • 395 (Zierikzee – Rotterdam Zuidplein)
  • 602 (Tholen – Middelharnis)
  • 631 (Zierikzee – Middelharnis)
  • de Deltashuttles die deels door dit gebied rijden.

De compensatieregeling werkt in 2 fasen.

  1. Aanmelden voor de compensatieregeling

Dit kan van 1 november 2015 tot en met 1 mei 2016 via www.connexxion.nl. Aanmeldingen na 1 mei 2016 worden niet meer in behandeling genomen.

  1. Indienen van het compensatieverzoek

Na aanschaf van het Regio Abonnement kan men een verzoek tot compensatie indienen. Dit kan kan tot maximaal 1 maand na einde van het abonnement (kalenderdatum). Uiterlijk 3 weken na het indienen van het verzoek krijgt men een bericht of de gevraagde compensatie wordt verleend. Toegekende bedragen worden uiterlijk 8 weken na toekenning uitgekeerd op de door de klant aangegeven bankrekening.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.