Binnenmaas wint nipt bij CWO

4 Min Read

12189345_1628221367437367_2825895057249943420_oVLAARDINGEN – Door niet tijdig ingrijpen van de verdediging heeft CWO in de laatste minuut nog doelpunt moeten incasseren en ging het opnieuw onderuit. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest en gezien het aantal kansen had er zelfs nog meer in gezeten. Spannend bleef het tot de laatste minuut.

Met een aantal wijzigingen in de basis omdat Dwy Kampe, Yordi Molendijk, Ippy Kizilay en Warry Warsame ontbraken. Mede hierdoor debuteerde Emmerson Jesus Fortes in de basis envenals Danny de With.

CWO begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al een paar aardige mogelijkheden maar goed verdedigend werk van Binnenmaas zorgde er voor dat CWO niet tot scoren kwam.

Ook Binnenmaas kreeg mogelijkheden maar Angelo Spanjaart hield CWO in de wedstrijd.

In de 35e minuut leek CWO op voorsprong te komen toen Denzel Asmus uit de draai de bal in de uiterste hoek schoot. De pas 19 jarige keeper van Binnenmaas redde echter uitstekend en verwerkte de bal tot corner. In de 38e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Nailey Girigorie werd door Romeo da Silva achter de doelman gekopt 1-0.

Na de thee was ook de eerste kans weer voor CWO. Het was opnieuw Nailey Girigorie die de bal voorgaf en Romeo da Silva die kopte. Deze keer ging de bal net over het doel.

In de 50e minuut was het Danny Maijers van Binnenmaas die zijn team op gelijke hoogte bracht met het  schot vanaf de rand van het strafschopgebied kwam op de binnenkant van de paal en rolde over de doellijn via de andere paal in het doel 1-1. Binnenmaas kwam in een fase waarin het sterker werd en kreeg nog een kans. Ook deze keer stond Angelo Spanjaar een doelpunt in de weg. In de 62e minuut liet de verdediging van CWO zich volledig uitspelen en kon een aanvaller van Binnenmaas de 1-2 binnenschieten. CWO ging direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen.

Nailey Girigorie ging het strafschop gebied in en werd door 3 spelers van Binnenmaas aangevallen.

Heel duidelijk werd hij hierbij onderuit gehaald. Toen scheidsrechter Duindam floot dachten zowel de supporters van Binnenmaas als van CWO dat hij naar de penalty stip wees. Tot verbazing van iedereen gaf hij Nailey Girigorie echter een gele kaart voor een swalbe.

CWO liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en kreeg opnieuw kansen. Schoten van Romeo da Silva en Arij van Bree troffen echter geen doel. In de 75e minuut was het wel raak. Een verre ingooi werd doorgekopt door Romeo da Silva en Nailey Girigorie schoot hard in 2-2. Dit leek ook de eindstand te worden. Echter in de 90e minuut kreeg een van de spelers van Binnenmaas de bal bij de middellijn en slalomde door de verdediging van CWO die niet ingreep en liet Angelo Spanjaart kansloos 2-3. De blessuretijd was te kort om nog iets terug te kunnen doen en de eindstand stond op het scorebord.