Gelijkspel voor Strijen tegen Spirit

voetballerSTRIJEN – De eerste helft waren de gasten uit Ouderkerk aan de IJssel met verzorgd spel de bovenliggende partij en had de Strijense defensie de handen vol aan de behendige aanvallers van Spirit. In de 32eminuut resulteerde dit in een 0-1 voorsprong voor Spirit toen handenbinder Sergio Caminita zijn tegenstander Colin van der Berg uitspeelde en de boomlange spits Kevin Guttink aanspeelde. Diens geblokte inzet verdween met een boogje over de naar de hoek uitvallende keeper Yordi Godijn heen.

Na de rust stroopte Strijen de mouwen op en zette de Spirit defensie onder druk. Nadat eerst Sharlton Sambo met een vermeende schwalbe binnen het strafschopgebied een vrije trap en gele kaart tegen kreeg werd hij 2 minuten later opnieuw aangetikt in het strafschopgebied.e scheidsrechter  legde de bal echter net erbuiten maar de gerechtigheid volgde aansluitend. De vrije trap van Vincent Monster belandde loepzuiver op het voorhoofd van Kevin Theuns, die keeper Bas Haasnoot kansloos passeerde.

Aansluitend leek Strijen zelfs op voorsprong te komen toen de tegendraadse kopbal van Karam Bensedjed  richting de hoek verdween, maar helaas voor de Strijenaren langs de verkeerde kant van de paal eindigde. De slotfase was weer duidelijk in het voordeel van Spirit. Keeper Yordi Gordijn moest de inzet van Kevin Guttink uit de hoek tikken, werd een goal van Kevin van Vliet afgekeurd wegens buitenspel, moest Pascal Burger een inzet van Stefan Bitter van de lijn werken en werd keeper Yordi Godijn de held van de middag toen hij in de slotseconden de vrije trap van Eric Jansen vanaf de rand van het strafschopgebied klemvast uit de kruising plukte.

Zaterdag a.s. speelt Strijen uit tegen Bolnes, dat langzaam op toeren komt en over 14 dagen speelt Strijen thuis tegen Papendrecht.