7 Klapper voor NSVV Numansdorp tegen het Rotterdamse Swift Boys

6 Min Read
image-5417092NUMANSDORP – Zaterdag 7 november jl. was de start van de tweede periode. De tegenstander van deze dag, het Rotterdamse Swift Boys, is debutant in de derde klasse en heeft het daarbij moeilijk.

Dit getuige het ene puntje, dat zij tot nu toe veroverd hadden. Maar ploegen, die onderaan bungelen, kunnen soms voor verrassingen zorgen. Maar vandaag was hier geen sprake van. De Numansdorpers lieten vooral in de tweede helft geen spaan heel van de tegenpartij en bekroonden deze wedstrijd met een fraaie 7 – 0 overwinning.

Al na 4 minuten gaf Leonard Bruynzeel een schitterende loepzuivere dieptepass over zeker 50 meter naar Marco van Daalen, die hierdoor alleen op de keeper kon af gaan, hem passeerde, maar zijn inzet richting het doel kon nu nog door een verdediger geblokt worden.

Dit was de inleiding voor een reeks van vele kansen die NSVV kreeg en het wachten was op het eerste doelpunt. Toch zou dit nog een klein half uur duren voor het zover was. Sterker nog, de Rotterdammers hadden nog een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Immers, na 25 minuten mocht Swift Boys een hoekschop nemen en de bal draaide heel mooi in en Yuel dos Santos Lopes kreeg de mogelijkheid om de bal op heuphoogte in het lege doel te schieten, maar hij kreeg de bal niet goed op zijn schoen en de bal ging hoog over het doel.

Na een half uur kon het schuttersfeest dan echt beginnen. Na 32 minuten werd Marco van Daalen de ruimte in gestuurd en kon binnen de beruchte lijnen alleen onreglementair gestopt worden en scheidsrechter Ekelenburg wees voor het eerst naar het elfmeterpunt, iets, dat hij vanmiddag vier keer zou doen. Yoeron van de Ree liet de keeper kansloos; 1 – 0.

Na de pauze kwam de doelpuntenmachine pas echt op stoom. Direct na de pauze werd Kelvin van der Giesen op rechts gelanceerd en ging op doel af en passeerde de keeper diagonaal in de verste hoek; 2 – 0.

Na 57 minuten viel de derde treffer, toen Michel Bol op links een vrije schop mocht nemen, de bal stuitte op de doellijn af en Mitchel Louwerens was er als de kippen bij om de bal in het net te schieten; 3 – 0.

Vier minuten later was het weer prijs. Kelvin van der Giesen soleerde door het strafschopgebied en werd daarin neergelegd en wederom gaf de scheidsrechter een strafschop. Ook nu was het Yoeron van der Ree, die de kalktrap nam en ook nu was de keeper kansloos; 4 – 0.

Hierna volgden nog vele kansen, maar Marco van Daalen kwam niet verder dan een schot op de lat. Maar in de 77e minuut mocht hij dan toch juichen, toen hij na een solo van Mitchel Louwerens op de goede plaats stond om de bal in het net te schieten; 5 – 0.

Kort hierop kreeg Swift Boys een strafschop toegewezen en Yuel dos Santos Lopes mocht de eer redden. Nicky van Gelder was echter van plan om met een clean sheet van het veld te lopen en hij stopte dan ook de strafschop.

Twee minuten later was het aan de andere kant prijs. Weer was het Mitchel Louwerens die via een solo door het strafschopgebied een aantal mensen passeerde, vervolgens Kelvin van der Giesen bediende, die de bal voor het intikken had; 6 – 0.

Het slotakkoord was weer een penalty. Erik van Arendonk werd in het strafschopgebied neergelegd en weer stond Yoeron van der Ree klaar om deze te verzilveren. Ook nu was de keeper kansloos en Yoeron van der Ree kon trots een hattrick op zijn naam schrijven.
Met deze fraaie zege startte NSVV prima in de tweede periode. Volgende week wacht echter een zwaardere klus, namelijk de oudste club van Rotterdam, Sparta. De Rotterdammers versloegen na een 0 – 1 achterstand Schoonhoven met 3 – 1 en ook zij kunnen dus terugkijken op een goede start van de tweede periode. Dat belooft voor zaterdag dus een spannende match te worden. Het zal dus beslist een andere wedstrijd worden dan de ontmoeting in de oefenperiode, toen de Tebreggenaren overtuigend verslagen werden.