FC Binnenmaas speelt gelijk tegen Groote Lindt

6 Min Read

fcbinnenmaasZwijndrecht – FC Binnenmaas moest naar een oude bekende, een oude bekende van afgelopen seizoen in de 3e klasse namelijk Groote Lindt. Groote Lindt wist afgelopen seizoen de thuiswedstrijd van Binnenmaas te winnen.

In die tussentijd is er veel veranderd, beide ploegen zijn gepromoveerd naar de 2 klasse alleen het verschil is 13 punten en 9 plaatsen. Dit in het voordeel van Binnenmaas want Binnenmaas is de trotse nummer 4 van de competitie en Groote Lindt die op de 13e plaats staat heeft het nog niet gemakkelijk.Omdat het hoofdveld was afgekeurd waren we uitgeweken naar veld 3, maar ook dit veld was niet best maar goed genoeg om door te laten gaan.De eerste kans van de wedstrijd was in de 6e minuut voor de thuisploeg, Sonny Schouten kopte de bal goed richting het doel van Joey de Jong, maar de bal ging net naast.Binnenmaas had niet echt veel moeite met de tegenstander, maar speelde vooral tegen zichzelf en had moeite met het zware veld.

In de 28e minuut was de eerste kans voor Binnenmaas, na een goed genomen vrije trap van Aaron Perez was het Johnny Maijers die goed op doel kopte, maar de doelman van Groote Lindt, Raymond Klootwyk, wist met een mooie duik de bal uit het doel te houden.In de 29e minuut was het Nicky van der Ent die op doel kon schieten nadat de verdediging van Binnenmaas de bal slecht wegwerkte maar het schot was uiteindelijk niet gevaarlijk genoeg.In de 30e minuut moest Binnenmaas op een 0-1 voorsprong komen, na een goede actie van Aaron Perez aan de rechter kant en net zo’n goede voorzet, schoot Danny Maijers de bal over i.p.v. in het doel.10 minuten later was het dezelfde Danny Maijers die alleen op doelman Raymond Klootwyk af kon, maar in dit 1 tegen 1 duel was de laatste de sterkste en zo bleef het 0-0.Vlak voor rust werd het nog even spannend voor de mannen van Leo Dekker, eerst werd er een vrijetrap toegekend aan Groote Lindt die goed werd ingeschoten, maar Joey de Jong wist de bal knap tot corner te verwerken. Ook deze corner was gevaarlijk, maar opnieuw was Joey de baas en zorgde ervoor dat de ruststand 0-0 was.

In de 3e minuut van de 2e helft was Binnenmaas al direct gevaarlijk met Aaron Perez, Aaron had na een run vanaf het middenveld net niet genoeg kracht om de bal binnen te tikken, waardoor Raymond Klootwyk dit wist te voorkomen.In de 51e minuut was er dan eindelijk reden tot juichen voor Binnenmaas, maar helaas was het de grensrechter van Groote Lindt die dit feest wist te verstoren. Nadat hij de vlag omhoog had gedaan voor buitenspel had de scheitsrechter dit van hem overgenomen en werd de goal dus niet goedgekeurd.Tot de 70e minuut gebeurde er niet veel, het was wel zo dat Binnenmaas de sterkere ploeg was, maar echte grote kansen kwamen er niet. In de 71e minuut moest Groote Lindt met 10 man verder nadat Pim Opraus zijn 2e gele kaart kreeg en dus ook rood.Vanaf dat moment wist Groote Lindt dat een gelijkspel het maximale zou zijn en probeerde Binnenmaas nog meer druk te zetten. Dit resulteerde tot een kansje in de 79e minuut, Aaron Perez werd weggestuurd, maar schoot niet hard genoeg op het doel van Groote Lindt waar het dus geen probleem was voor de doelman Raymond deze bal te stoppen.Wat Binnenmaas ook probeerde, ze kregen het niet voor elkaar om te scoren en zo bleef de stand 0-0

Binnenmaas heeft genokt en gestreden voor de overwinning, maar het zat er gewoon niet in.Het zat niet mee en de bal viel niet goed zoals het in de voorgaande wedstrijd wel deed en als de kansen er waren dan werden deze niet verzilverd.En ook deze wedstrijden zitten er tussen en als je dan met z’n allen alles heb gegeven, dan mag en moet je ook gewoon tevreden zijn met een punt.

Doordat de directe concurrenten hebben verloren is Binnenmaas zelfs een punt uitgelopen en ook nog zelfs een punt ingelopen op Papendrecht de nummer 3.Binnenmaas zal als 4e op de ranglijst de winterstop ingaan, maar moet nog wel de inhaalwedstrijd uit bij Piershil spelen, met deze wedstrijd zou Binnenmaas nog verder kunnen uitlopen op de nummer 5 en nummer 6.

• Opstelling: Joey de Jong, Mike Post, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Sander de Heus, Bas de Kruiff, Danny Maijers en Aaron Perez
  • Wissels: Desi Sanderse, Rolin Notenboom, Charlie de Graaf, Sjoerd van der Pers en Rob Verbaas