Een goed cv voor iemand die het écht kan gebruiken

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

cv-hulp

‘Help me aan werk want mijn huis staat onder water! Ik wil alles aanpakken.’

‘Inmiddels 1500 sollicitaties gedaan maar evenveel afwijzingen. Wat nu? Ik wil zo graag werken.’

‘Help me mijn huis en gezin te beschermen. Ik heb werk nodig. Maakt niet uit wat!’

Allemaal noodkreten die ik de afgelopen weken las op curricula vitae die ik online tegen kwam. Mensen die om de één of andere reden werkloos zijn geraakt en nu al langere tijd geen werk kunnen vinden. Op een gegeven moment stopt dan de uitkering en ben je afhankelijk van de bijstand. Met alle gevolgen vandien.

De crisis zou voorbij zijn en het gaat weer wat beter met de economie. Maar; áls dat al zo is dan geldt dat duidelijk niet voor iedereen.

Als ik die wanhoopskreten van personen die in de problemen zitten lees dan steekt dat. Het is natuurlijk het gemakkelijkst om ze weg te klikken. Dan verdwijnen ze uit beeld. Al blijven ze veel langer op mijn netvlies nagloeien.

Vanuit het oogpunt van de recruiter weet ik dat het niet handig is om je persoonlijke misère te vermelden op je cv of in de titel ervan. Dat werkt eerder averechts. Maar ik snap ook dat mensen dit niet voor niets doen. Ze zijn het stadium van ‘indruk maken met een goed cv’ voorbij en ze roepen nu eigenlijk ‘help me alsjeblieft’.

Wat zou ik kunnen doen? Hier in mijn regio de Hoeksche Waard? Niet veel. Ik kan dergelijke grote persoonlijke problemen nooit voor die mensen oplossen. Maar ik kan wel íets doen.

Met Heron WorkPerfect maak ik een maatwerk cv voor iemand die behoefte heeft aan een goed geschreven en gestileerd cv. Veel mensen maken gebruik van deze betaalde dienstverlening.

Vanuit mijn Heron WorkPerfect expertise bied ik bij deze aan om voor enkele mensen uit de Hoeksche Waard die op de bovenstaande manier in de problemen zijn, volledig kosteloos, het cv te herschrijven. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Meld je aan via de e-mail (zie ‘over Heron’ op deze site).

Het is niet veel maar misschien is het nét dat duwtje in de rug dat je weer wat verder kan helpen.

Deel dit bericht en ‘spread the word’ zodat het ook bij de juiste mensen (in de Hoeksche Waard) terecht komt.

Raymond
Heron


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.