Waterschap plaatst noodpompen in Puttershoek vanwege defecte pomp bij gemaal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het defecte gemaal in Puttershoek
Het defecte gemaal in Puttershoek
Het defecte gemaal in Puttershoek

PUTTERSHOEK –  Op dinsdagavond 5 januari is er een storing ontstaan bij gemaal Bonaventura op de Molendijk in Puttershoek. Eén van de pompen in dit gemaal heeft een storing, waardoor het noodzakelijk was voor het Waterschap Hollandse Delta om noodpompen te plaatsen.

Gemaal Bonaventura werkt gedeeltelijk tijdelijk op noodpompen
De reparatie van de pomp duurt naar verwachting enkele weken. De pomp moet hiervoor via het dak uit het gemaal worden gehaald om de kapotte onderdelen op een andere locatie te laten repareren. Dinsdagavond zijn er twee noodpompen geplaatst naast het gemaal aan de Molendijk. Op donderdag 7 januari wordt hier een derde noodpomp bij geplaatst. Woensdag 6 januari heeft het Waterschap een noodpomp geplaatst op de Arent van Lierstraat ter hoogte van de Boezemvliet.

Het overschakelen naar deze noodbemaling zorgt voor een ongehinderde afvoer van oppervlaktewater, daarmee blijft het water in de sloten op peil. Het Waterschap streeft er naar eventuele geluidsoverlast die door de noodpompen kan ontstaan tot een minimum te beperken. Er zal zo min mogelijk ’s nachts worden gepompt. Alleen als de weersomstandigheden hier om vragen zullen de noodpompen ook ‘s nachts en eventueel in het weekeinde moeten pompen. Dit kan enige geluidshinder veroorzaken.

Als u vragen heeft, belt u dan het Waterschapsloket, tel:0900-2005005 of email [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.