NSVV heeft de smaak dankzij nieuw trainersduo weer te pakken

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
image-5655576Numansdorp – De tweede wedstrijd onder leiding van het nieuwe trainersduo Bas Snel en Ton Havelaar is wederom in winst omgezet. Vorige week was het nog tegen de toen nummer elf van de ranglijst EBOH. Deze keer waren de bezoekers de winnaar van de eerste periode en de huidige nummer twee van de ranglijst VVOR. Plaatsgenoot SSS had kunnen profiteren en de tweede positie op de ranglijst kunnen overnemen van VVOR, maar juist SSS verloor van hetzelfde EBOH.

In de eerste helft waren de betere kansen nog voor de bezoekers uit Rotterdam. NSVV moest het hebben van snelle counters. De grootste kans van VVOR was al na ruim vijf minuten spelen. Aanvoerder Rhandy Rademaker mocht van dichtbij uithalen op het doel van NSVV. Keeper Melvin Kruijthof kon met kunst en vliegwerk het schot nog wel pareren, maar de bal ging gevaarlijk richting John Goncalves van VVOR. Yoeron van der Ree twijfelde geen moment en wist zich knap voor de aanvaller te werken en bal te neutraliseren. De grootste kans van NSVV kwam na ruim een half uur spelen. Marco van Daalen gaf een voorzet op Koen Witsiers, die de bal goed verlengde op de geheel vrijstaande Mitchel Louwerens. Mitchel Louwerens wist deze goed gegeven assist niet op waarde te schatten en miste de kans. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Julian van der Geest een harde overtreding op dezelfde Mitchel Louwerens. Dit betekende direct het einde van de wedstrijd voor hem en zijn vervanger in de rust was Erik van Arendonk.

In de tweede helft was NSVV de bovenliggende partij. De eerst grote kans was dan ook voor NSVV. Roderick Bekker combineerde goed met Koen Witsiers en kreeg een vrije schietkans net binnen het zestienmeter gebied aangekomen. Roderick Bekker mikte echter aan de verkeerde kant van de paal. De grootste kans van VVOR was in de 65e minuut. Joey Kars gaf een perfecte voorzet op de bij de tweede paal geheel vrijstaande Julian van der Geest. Hij schoot de bal echter van dichtbij over het doel van NSVV. Drie minuten later werkte (volgens het thuispubliek) VVOR keeper Stephan Smalheer de bal met de hand buiten de zestienmeterlijn, maar scheidsrechter Sinke liet doorspelen (op advies van de VVOR grensrechter). NSVV veroverde direct deze bal, terwijl de keeper nog rond de zestienmeterlijn stond . Marco van Daalen passeerde zijn directe tegenstander en de voorsprong leek binnen handbereik. Marco van Daalen stopte echter met rennen en rekende op de ingevallen Kelvin van der Giesen. Kelvin van der Giesen kent de enorme snelheid van Marco van Daalen en dacht dat hij zelf zou doorrennen. Kortom een poging op het lege doel werd niet ondernomen. NSVV zette zijn laatste wissel in door Jeroen Voshart in te brengen en ging vol voor de winst. Winst na hard werken kwam er uiteindelijk na de mooiste aanval van de middag. Erik van Arendonk combineerde heerlijk bij de rechtercornervlag en gaf een mooie voorzet. Het was Kelvin van der Giesen die sterk voor zijn directe tegenstander kwam en hard van dichtbij binnen kopte. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar tot scheidsrechter Sinke in de 95e minuut affloot.

NSVV en VVOR zijn beide in de eerste periode dit jaar gelijk met vorig seizoen geëindigd (VVOR eerste en NSVV vierde). VVOR had vorig jaar nog 8 gespeeld en 24 punten in de eerste periode, maar moest de latere kampioen Feyenoord op doelsaldo toen voor laten gaan in de eerste periode. Na de eerste periode zakte de prestaties van VVOR in elkaar en mocht het toen zelfs geen nacompetitie spelen. Dit jaar heeft VVOR wel al de zekerheid van de nacompetitie door de eerste periode winst. Vorig jaar pakte NSVV de tweede periode, wat dit jaar niet meer gaat lukken met nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten achterstand op de nummer één van de tweede periode. NSVV kan zich nu lekker warm draaien voor de derde periode. Vorig jaar werd deze gewonnen door streekgenoot Binnenmaas, terwijl Binnenmaas toen na de eerste twee periodes slechts zeventien punten bij elkaar hadden gesprokkeld. NSVV heeft met nog drie wedstrijden te gaan in de tweede periode al vierentwintig punten verzameld. Volgende week kan NSVV dus lekker vrij voetballen tegen streekgenoot ‘s-Gravendeel en warmdraaien voor de derde periode.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Gersom Rozendaal, Leonard Bruynzeel (73e Jeroen Voshart), Marco van Daalen, Roderick Bekker, Koen Witsiers (66e Kelvin van der Giesen), Mitchel Louwerens (46e Erik van Arendonk)

Ruststand: 0 – 0
Eindstand: 1 – 0

Scoreverloop:
81e min. 1 – 0 Kelvin van der Giesen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.