1e paal voor nieuwbouwproject Ik Woon Betaalbaar in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_7134OUD-BEIJERLAND – De gezichten van de aanwezigen spreken boekdelen: het is een vreugdevol moment! De modder aan hun schoenen deert hen niet… vrijdag 12 februari starte namelijk de bouw van hun nieuwe woning in het project ‘Ik Woon Betaalbaar’ in Poortwijk III.

Via loting werd bepaald wie van de kopers deze plechtige en gedenkwaardige handeling voor zijn/haar rekening mag nemen. De ‘winnaars’ zijn Patrick en Melanie van bouwproject 2. Onder toeziend oog van wethouder Piet van Leenen nemen beiden plaats in de cabine van de heistelling, drukken op de knop en zien de vijftien meter lange betonnen paal meter voor meter de grond in gaan.  En daarmee is de bouw van het project ‘Ik Woon Betaalbaar’, tot grote vreugde van de zeventien kopers, officieel gestart.

IMG_7144In een korte toespraak feliciteert wethouder Van Leenen de deelnemers aan het project in Poortwijk III (Houtblazerspad) en heet hen van harte welkom in Oud-Beijerland. “Fijn om vandaag een enthousiaste groep starters te mogen verwelkomen”, aldus de wethouder, die in grote lijnen het ontstaan van ‘Ik Woon Betaalbaar’ schetst. Want, wat een prestatie: in één jaar tijd van initiatief tot start van de bouw. Na een bezoek aan de locatie Houtblazerspad, waar ruimte is voor twee blokken rijwoningen, bleken potentiële kopers zeer enthousiast. Nadat afspraken zijn gemaakt over grondprijzen, startte het ontwerpproces. Ik Woon Betaalbaar heeft het planvormingsproces begeleid en de kopers mochten – en dat is het unieke aan dit project – hun eigen woning mee ontwerpen. Concreet betekent dit dat iedereen, onder begeleiding van een architect, heeft kunnen kiezen c.q. mee beslissen over de indeling en de ramen van de woning. De woningen zijn duurzaam en onderhoudsarm. Zo is bijvoorbeeld het schilderen van de woning niet nodig.  Van Leenen: “Met dit project komen we weer een stap dichter bij de voltooiing van deze schitterde wijk Poortwijk III”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.