WhatsApp – BuurtPreventie ZOOMWIJCK Oud-Beijerland al ruim 400 aangesloten inwoners.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

buurtwhatsappoudbeijerlandOUD-BEIJERLAND – Naast de reguliere buurtpreventie heeft de Zoomwijck in Oud-Beijerland inmiddels ook een Whats-App BuurtPreventie. Het was een flinke klus om alle inwoners te informeren en het resultaat mag er zijn. Met circa 400 ogen in de wijk kan er gesproken worden van een goede dekking.Het is nog even wachten op de nieuwe borden van de gemeente en dan zullen alle mensen die de wijk binnenkomen hier op worden geattendeerd.

De WhatsApp-BuurtPreventie is een aanvulling en niet een vervanging van de reguliere buurtpreventie die reeds aanwezig was in de Zoomwijck. De reguliere buurtpreventie loopt (altijd met z’n tweeën) in hesjes door de wijk. Door het actief naar buiten gaan op verschillende dagen en tijdstippen heeft dit een grote signalerende, veilige en ook sociale functie. Alle buurtpreventie-leden zijn vrijwilligers en bewoners van de Zoomwijck die zich willen inzetten voor de wijk. De wijkbewoners worden door het aantrekken van een hesje geen wijkagent, wel staan deze in direct contact met de wijkagent en zijn aangemeld bij de nood-112-centrale voor het geval dat.

Met korte lijnen naar de politie en nu circa 400 leden bereikbaar via de WhatsApp-BuurtPreventie zal een kwaadwillende eenmaal gezien zich niet snel meer kunnen verstoppen. En werkt het? Jazeker, de eerste aanhouding is inmiddels gedaan!

BuurtPreventie is een initiatief van Buurt Bestuurt die zich inzet voor de wijk.Meedoen met de gewone Buurtpreventie kan vanaf 1 uur per maand. Meedoen aan de WhatsApp-BuurtPreventie kan door je aan te melden via de website.

Ondanks dat WhatsApp nu meer leden (256) aankan in één groep, is de Zoomwijck opgedeeld in kleinere delen. Wanneer u zich aanmeldt wordt u vanzelf in de juiste groep aangemeld.

Meer weten/aanmelden: www.zoomwijck.nl en www.zoomwijck.nl/wabp

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren