Ondertekening overeenkomsten van drie bouwprojecten in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_7414OUD-BEIJERLAND – De trouwzaal in het gemeentehuis vormde woensdag 30 maart 2016 het decor voor de officiële ondertekening van enkele bouwprojecten in Oud-Beijerland. Tot drie keer toe zette wethouder Piet van Leenen als portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting zijn handtekening onder een overeenkomst voor de ontwikkeling van twee-onder-een kapwoningen, seniorenwoningen en huurwoningen.

Wethouder Van Leenen gaf aan met genoegen zijn handtekening te zetten. Immers, de geplande bouwprojecten zijn zonder meer positief te noemen: goed voor woningzoekenden, goed voor de ruimtelijke inrichting/aanzien van Oud-Beijerland en goed voor de werkgelegenheid.

Kloosring

Medeondertekenaar van de eerste overeenkomst was Nick Nieuwenhuizen van Nieuw Vastgoed 1 B.V. Deze overeenkomst voorziet in de ontwikkeling van vier twee-onder-één kapwoningen aan de Kloosring. Het bouwplan wordt de komende tijd verder uitgewerkt en de verkoop start medio april/mei. Het is de bedoeling dat de nieuw te bouwen huizen voor een groot deel naar ‘eigen smaak’ van de kopers worden ingericht. De woningen worden onder meer voorzien van zonnepanelen. Dit bouwproject aan de Kloosring ligt aan de rand van Poortwijk I tegenover ‘Krakestee’.

 

Stravinskypad

Op de tweede overeenkomst prijkt, naast die van wethouder Van Leenen, de handtekening van Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen. Deze overeenkomst maakt de bouw van zes seniorenwoningen mogelijk door HW Wonen op de locatie Stravinskypad. Eerder werd deze locatie tijdelijk gebruikt voor de huisvesting van basisschool De Klinker. De bouw van deze seniorenwoningen, start medio vierde kwartaal 2016, betekent de definitieve invulling van deze locatie aan het Stravinskypad. Naar verwachting worden de huizen halverwege 2017 opgeleverd.

Kloosring

Ook de derde overeenkomst laat de handtekeningen zien van wethouder Piet van Leenen en directeur-bestuurder Ben Pluimer. Het gaat hierbij om de bouw van tien huurwoningen in het hogere sociale huursegment aan de Kloosring door HW Wonen. Dit bouwplan is inmiddels besproken in Welstand en naar aanleiding van de bewonersavond denkt HW Wonen nog na over de kleurstelling. Naar verwachting start de bouw van deze woningen eind 2016/begin 2017.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.