Binnenmaas eindigt op 5e ( gedeeld 4e ) plaats

5 Min Read

13217096_903958159749908_4330830142045055653_oMAASDAM – Zaterdag 14 mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en dat was thuis tegen Piershil.

Voor Piershil zou de uitslag niet veel uitmaken want ze zouden hoe dan ook al nacompetitie gaan spelen. Voor Binnenmaas waren in de afgelopen week veel mogelijke scenarios de revue gepasseerd om eventueel nog nacompetitie te spelen. De meest duidelijke scenario was dat als wij zouden winnen dat we geen nacompetitie zouden hebben en dus klaar zouden zijn. En dat is dus precies waar Binnenmaas voor ging, niet om klaar te zijn maar wel voor de winst. Ze waren niet van plan na al het werk in het gehele seizoen nu een wedstrijd bewust te gaan verliezen, zeker niet van Piershil.

En zo begon Binnenmaas ook aan de wedstrijd want in de 1e minuut van de wedstrijd was er al de kans op de voorsprong voor Binnenmaas.Desi Sanderse stuurde Danny Maijers weg en kwam zo alleen voor de doelman van Piershil maar Danny had net niet genoeg controle over de bal waardoor Peter Konings de vroege voorsprong kon voorkomen.3 minuten later kwam Sander de Heus alleen voor Peter Konings, maar opnieuw was de laatste de winnaar en kon er een hoekschop van maken waar verder geen gevaar van kwam.In de 11e minuut was het de beurt aan Remco v/d Stel maar zijn schot ging net voorlangs na een goede voorzet aan de linkerkant van Danny Maijers.In de 22e minuut kreeg Binnenmaas een hoekschop aan de linkerkant, deze werd goed genomen door Danny Maijers en net zo goed gekopt door zijn broer Johnny Maijers maar helaas ging zijn bal net over het doel i.p.v. in het doel.In de 24e minuut was dan de eerste kans/mogelijkheid voor Piershil, Joost Both had een goede actie vanaf het middenveld en lopte de bal over Joey de Jong heen maar zag zijn bal net naast gaan.In de 29e minuut kopte Sander de Heus net naast na een opnieuw goed genomen hoekschop van Danny Maijers. Ook de laatste kans van de wedstrijd was voor Sander de Heus, in duel met de verdediger van Piershil, Sebastiaan Houtgraaf, ging hij op het doel af van Piershil, maar doordat hij behoorlijk werd vastgehouden door deze verdediger lukte Sander het niet om alsnog de verdiende voorsprong te maken.

Binnenmaas ging in de 2e helft verder waar ze in de eerste helft waren geeindigid, kortom op jacht naar de dik verdiende voorsprong.In de 47e minuut werd een goed geplaatst schot in de rechterhoek knap gestopt door Peter Konings. Het kon niet anders dat Binnenmaas zou scoren en dat gebeurde dan ook in de 51e minuut van de wedstrijd. Na een goed genomen hoekschop van Desi Sanderse was het de aanvoerder van Binnenmaas en later die dag uitgeroepen tot speler van het jaar Johnny Maijers die de bal binnen wist te tikken en de stand op 1-0 bracht.In de 57e minuut gaf de inmiddels ingevallen Charlie de Graaf een uitstekende steekpass op Danny Mijers, Danny wist met een strakke voorzet Desi Sanderse te bereiken, maar zijn inzet werd gestopt door Peter Konings.

In de 66e minuut werd de wedstrijd beslist, het was Sander de Heus die de 2-0 binnenschoot na een goede actie van Desi Sanderse.In de 83e minuut nam Danny Maijers de bal uitstekend aan na een voorzet van Rianto Vrutaal, maar opnieuw was het Peter Konings die zijn inzet wist te stoppen.

De laatste kans was voor Kevin Kuijer die met een uitstekende bal van Richard vd Wilt werd weggestuurd maar ook zijn schot werd gestopt door de doelman van Piershil.

• Opstelling: Joey de Jong, Richard vd Wilt, Sjoerd vd Pers, Justin de Man, Leon vd Stel, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Danny Maijers, Rianto Vrutaal en Sander de Heus
  • Wissels: Charlie de Graaf, Mike Post, Rolin Notenboom, Kevin Kuijer en Sem Kerkhof.