Vijf clubrecords bij Regio West Competitie ZV Strijen

1 Min Read

zwem-300x300Alblasserdam – Zaterdag 21 mei is in Alblasserdam het vijfde en laatste deel van de Regio West Competitie gezwommen. Hierin komt Zwemvereniging Strijen uit in de C-klasse samen met SG WZ010/ACZ, ZV de Gooye, RSW, DWF, de Stelle en ZVS.

Bij deze wedstrijd zijn er maar liefst 19 persoonlijke records gezwommen en werden er 5 clubrecords verbeterd. Er werd 5 keer een medaille gewonnen. Op de 200 meter vrije slag won Liesbeth Hooghwerff zilver. Verder won Liesbeth brons op de 50 meter vlinder. Ook Femke de Vreede pakte in haar categorie op de 50 meter vlinder een medaille: de zilveren. Christian Schenk en Frances de Visser waren goed voor een bronzen medaille. Christian op de 100 meter schoolslag en Frances op de 100 meter vlinder.

Uiteindelijk is ZV Strijen op de 6de plaats geëindigd in deze competitie. Dit betekent dat ZV Strijen volgend seizoen opnieuw in de C-klasse uitkomt, dan samen met DWF, de Stelle, ZVS, PCG en ZPC Numansdorp.

De volgende wedstrijd voor Zwemvereniging Strijen is zaterdag 18 juni 2016 in Oud-Beijerland, namelijk het Hoeksche Waardse Kampioenschap. Daar gaan de Hoeksche Waardse zwemverenigingen onderling de strijd aan.