Ventura Sport verliest laatste wedstrijd van het seizoen

20101014_korfbal_zaal_9117BDBD500081A8C12579E500718427_14STRIJEN – Afgelopen zaterdag heeft Ventura Sport het seizoen in mineur afgesloten, van nummer 2 Nexus uit Schiedam werd er verloren met 13-18. Voor Nexus stond de strijd voor plek 2 op het spel en voor de thuisploeg revanche voor de verloren wedstrijd tegen ADO.

De thuisploeg startte wederom met Arco Dalm in de basis voor de net van vakantie teruggekeerde Jonah Sanderse. De eerste 20 minuten van de wedstrijd was voor de thuisploeg, met goed spel werd een 5-2 tussenstand bereikt. Hierna kwamen de gasten uit Schiedam beter in de wedstrijd en langzamerhand kantelde de wedstrijd. De rust werd bereikt met een 8-11 tussenstand. In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als net voor rust, een sterker Nexus en Ventura Sport wat moeite had om te scoren. Via een 9-11 naar een 9-14 tussenstand en de kopjes gingen hangen na 2 gemiste strafworpen bij 10-15. Wat Ventura Sport ook probeerde, het was niet meer bij machte om Nexus in te halen. De eindstand werd bereikt bij een 13-18 op het scorebord.

Hierdoor is Nexus terecht 2e geworden in de poule en mag het zich opmaken voor een promotiewedstrijd. Ventura Sport is geëindigd op een 5e plek en heeft lang meegedaan voor de 2e positie. Al met al een goede serie vanaf januari neergezet maar het seizoen afgesloten met een nare nasmaak door de 2 nederlagen op een rij. Volgend seizoen speelt Ventura Sport weer in de 3e klasse en zal het weer bovenin willen meedraaien.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk 4, Arnold in’t Veld/Lennert Leunis en Marlissa Seton 2, Jolien Berrevoets/Naidja van Aelst en Annemieke Leunis ieder 1.