Drukbezochte bijeenkomst ‘relatie bewoners-gemeente’ Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20160531bijeenkomst_klaaswaalKLAASWAAL – De bijeenkomst ‘relatie bewoners-gemeente’ op 31 mei 2016 in Klaaswaal is druk bezocht. De bijeenkomst werd georganiseerd door de provincie en was bedoeld om inwoners en bestuurders van de Hoeksche Waard te inspireren.

‘Deze bijeenkomst heeft mij oprecht geïnspireerd over hoe gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen door de kracht van de samenleving niet te onderschatten, maar de samenleving juist verantwoordelijkheid te durven geven’, aldus gedeputeerde Rogier van der Sande.

Praktijkvoorbeelden gemeenten

Een goede relatie tussen de bewoners en de gemeente is belangrijk voor de samenleving. Deze relatie is de afgelopen jaren sterk aan het veranderen. Ook in de discussie over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard komt dit onderwerp meermaals naar voren. Tijdens deze bijeenkomst gaven sprekers uit verschillende gemeenten voorbeelden over hun aanpak en bevindingen over dit onderwerp.

Presentaties

Ron Davids en Arjen van der Lugt (gebiedsvoorzitters van Prins Alexander en Hoek van Holland) gaven een presentatie over hun ervaringen met gebiedsgericht werken met gebiedscommissies in Rotterdam.

Jan van Ginkel, voorheen gemeentesecretaris van Molenwaard, nu in Zaanstad, gaf een presentatie over ‘Gemeentehuisloze gemeente’; de ervaringen op het gebied van dienstverlening in Molenwaard.

Henk Mensink, gemeentesecretaris/directeur Peel en Maas, gaf een presentatie over de ervaringen in Peel en Maas met zelfsturing; de eigen verantwoordelijkheid van de gemeenschap en de passende rol van het bestuur.

Alle presentaties vindt u op de website van de Provincie Zuid Holland

Dit is een bericht en foto van de Provincie Zuid Holland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.