Nieuw dagarrangement Benvenuto a Dordrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

13576883_900536826741611_55972394835129171_oDORDRECHT – Met niet al te veel fantasie heeft Dordrecht met zijn ligging aan een delta en “grachten” wel wat van Venetië. Aan het einde van de 19e eeuw vonden veel kunstenaars hun weg naar de stad aan het water. Zij lieten zich hier inspireren door het typische Hollandse licht, dat in Dordrecht nóg mooier tot zijn recht kwam. De tentoonstelling “GlassFever, hedendaagse kunst in glas”, past dan ook goed in deze stad. Om aan te sluiten bij deze prachtige tentoonstelling heeft de VVV een nieuw dagarrangement ontwikkeld met de toepasselijke naam: Benvenuto a Dordrecht.

De dag begint met een echte Italiaanse espresso of cappuccino met een kleine biscottini bij Piacere Italiano aan de Grote Spuistraat. Na de koffie krijg je een tasje mee met een heerlijke authentieke Italiaanse lunch.

Aan de hand van een boekje maak je vervolgens een mooie wandeling door de oude straatjes van Hollands oudste stad en kun je genieten van je Italiaanse lunch.

Ter hoogte van de Grote Kerk, aan de Pottenkade, ligt de rondvaartboot Fraternità van de broers Elio en Sirio Barone op je te wachten. Zij laten je de stad zien vanaf het water en vertellen graag over de gelijkenissen met Venetië.

De dag wordt afgesloten met een heerlijke pizza naar keuze bij Otto e Mezzo, onder de monumentale overkapping van de oude visafslag aan de Vismarkt.

De prijs van het arrangement is € 33,95 p.p. en kan naar keuze uitgebreid worden met een ticket voor de tentoonstelling Glass Fever, die te zien is op vier locaties in de stad: Dordrechts Museum, Huis van Gijn, Patriciërshuis aan de Maas en DordtYart. Meerprijs: € 20,00 (op dinsdag € 15,00, zonder DordtYart).

Dit arrangement kan geboekt worden van 1 juli tot en met 31 oktober 2016 op dinsdag t/m zondag bij de VVV aan de Spuiboulevard 99, 0900-4636 888 of [email protected].

Meer informatie: www.vvvdordrecht.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren