Tennisvereniging Puttershoek scoort tijdens Suikertoernooi € 1.430,80 voor stichting Spieren voor Spieren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

TVP scoort voor Spieren voor SpierenPuttershoek -Tennisvereniging Puttershoek (TVP) heeft tijdens het 30e Suikertoernooi een actie gehouden voor Stichting Spieren voor Spieren. Deze Stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De actie heeft een mooi bedrag opgeleverd van € 1.430,80. 

Gezonde spieren voor zieke spieren 

Ieder jaar organiseert TVP tijdens het Suikertoernooi een actie voor een goed doel. ‘Wij hebben deelnemers aan het toernooi dit jaar gevraagd om naast het inschrijfgeld ook een bijdrage te leveren voor Spieren voor Spieren’, aldus wedstrijdleider Mels van der Heiden. Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’.

De tennissers hebben naast de eigen sportieve prestaties ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid getoond naar 20.000 kinderen in Nederland voor wie rennen, fietsen, spelen en sporten niet vanzelfsprekend is. Zij lijden aan een spierziekte. Door middel van de actie helpen deelnemers Spieren voor Spieren om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te geven.

Over Stichting Spieren voor Spieren 

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Hiervoor richt de Stichting diverse kinder- en expertisecentra op. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Alles is erop gericht om spierziekten de wereld uit te helpen. Om de kwaliteit van leven te verbeteren investeert de Stichting in de ontwikkeling van hulpmiddelen en worden er jaarlijks diverse leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl.

Algemene informatie 

Tennisvereniging Puttershoek heeft bijna 400 leden en speelt sinds 2008 op een prachtige accomodatie aan de Sportlaan (tegenover het gemeentehuis van Binnenmaas) met 8 verlichte ‘all-weather’ Provision tennisbanen, twee miniveld banen en een oefenkooi. De vereniging bruist het gehele jaar van de (tennis)activiteiten voor recreatieve en wedstrijdtennissers en zeker ook voor de jeugd. De vereniging heeft een jeugdafdeling met bijna 75 jeugdleden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.