Ben jij al op Pokémon-jacht in de Hoeksche Waard ?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

POKEMONGOHoeksche Waard – Nog voor de officiële lancering is het spel Pokémon Go ook in de Hoeksche Waard al een rage. Overal duiken fanatieke spelers op die met hun mobieltje voor de neus op jacht zijn naar figuurtjes zoals ook te zien is op bovenstaande afbeelding in Oud-Beijerland.

Pokémon Go is een app waarbij gebruikers via hun smartphone virtuele monsters (Pokémon) kunnen zoeken op straat. Het is een augmented reality spel, waarbij je de echte wereld door de camera ziet. De app legt daar een virtuele laag overheen, waardoor je de figuurtjes kan zien.

De monsters kunnen overal zitten en de mensen die meespelen zijn dan ook letterlijk overal. Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam werd bijvoorbeeld overlopen door mensen die in verboden ruimtes zochten. Ook de politie heeft opgeroepen geen Pokémon te vangen op bureaus.

De app van Nintendo is officieel nog niet in Nederland gelanceerd, omdat de servers overbelast zijn. Maar via een Amerikaans of Australisch Apple-account kan het toch gespeeld worden.

Foto’s: Oud-Beijerland Centrum / Video RTV Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren