Kunstenaars Cavent exposeren in verzorgingshuis Immanuël in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Werk Cavent 8-7-2016 A2‘s-Gravendeel – De komende drie maanden is in de ‘s-Gravendeelse locatie van Zorgwaard, het verzorgingshuis Immanuël, een expositie te zien met werk van cliënten van Cavent. Bij de receptie en de aangrenzende wandelgang sieren sinds 10 juli zestien vrolijke, kleurrijke werkstukken de wanden.

Cavent is een organisatie die hulp, begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, vanuit een protestants Christelijke grondslag. Men streeft er bij Cavent naar dat haar cliënten zo optimaal mogelijk participeren in de samenleving. Voor mensen die geen betaald werk kunnen doen, maar zich wel willen ontplooien biedt Cavent ‘Dagbesteding Creatief’ aan in Strijen. Schilderen en kunstzinnig bezig zijn is daar een structureel onderdeel van de activiteiten.

Werk Cavent 8-7-2016Op maandag en woensdag wordt aan de cliënten de mogelijkheid geboden om te schilderen. De mensen die meedoen met de schildergroep variëren in leeftijd van tussen de 20 en 70 jaar. De ene ervaart het als ontspanning en de andere als een vormingsactiviteit. De schildergroep gaat altijd aan de slag in de gezellige dagbestedingsruimte, waar ze met veel plezier als echte kunstenaars plaatsnemen achter de schilderezel, om aan een schilderij te werken. Er wordt van alles op het doek vastgelegd; dieren, bloemen, landschappen etc. Uiteraard krijgen alle Cavent-kunstenaars de ruimte om in een eigen stijl te schilderen.

De werken die in Immanuël te zien zijn geven zichtbaar weer dat er met veel energie én plezier aan gewerkt is. In ‘s-Gravendeel zijn schilderijen te zien van; Jan Mol, Joop van der Ende, Laura Brouwer, Amber Gouwens, Evelien van Driel en Ramona Snel. Het is een mooie, bijzonder kleurrijke expositie geworden.

De tentoonstelling met het werk van de kunstenaars van Cavent is te zien op werkdagen en tevens op de zaterdag, tot 30 september 2016. Meer informatie over hun werk is o.a. te vinden op de eigen Facebookpagina. De schilderijen zijn merendeels te koop.

(Foto: Arie Pieters-kunstcommissie.)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.