CDA wil parkeren in Heinenoord en bij busstation snel verbeteren

0
572
Heinenoord Busstation

busstatheinenoordBINNENMAAS – De CDA raadsleden Peter van Loo en Adrie Tolenaars hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Binnenmaas om het provisorische parkeerterrein bij de sportvelden van Heinenoord op korte termijn te bestraten en ook verder een betere uitstraling te geven.

Dit parkeerterrein voorziet niet alleen in een grote behoefte voor bezoekers van SV Heinenoord, maar ook voor die van sporthal De Tienvoet en Museum De Hoeksche Waard. In het centrum van Puttershoek is kort geleden ook de parkeervoorziening sterk verbeterd.

De parkeersituatie bij het busstation aan de Reedijk heeft sinds 2012 de aandacht van de CDA- fractie. Men nam toen het initiatief tot het indienen van een motie waarin werd gevraagd om met provincie en de ontwikkelaars van bedrijventerrein Reedijk te streven naar een nieuwe carpoolplaats en P&R-voorziening. Ook later is deze wens diverse malen geuit. Inmiddels is de particuliere parkeervoorziening al geruime tijd niet meer beschikbaar, terwijl de behoefte onverminderd groot is. Van Loo en Tolenaars vragen wanneer het eerste verzoek richting provincie is gegaan en of het nog steeds de verwachting is dat de nieuwe parkeervoorziening dit jaar zal worden aangelegd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.