Jaarmarkt Mijnsheerenland zaterdag 17 september bol van de activiteiten!! 

0
560

img_6671MIJNSHEERENLAND – In het centrum van Mijnsheerenland is op zaterdag 17 september volgens traditie de Jaarmarkt. Dit regionale feest heeft onder het thema “Ontmoeten & Begroeten” ruim 85 activiteiten op het programma. De Jaarmarkt beleeft dit jaar de 9e editie en vind plaats tussen 10.00 en 17.00 uur

Standhouders bestaan uit mensen met een bijzondere hobby, vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen. Dit, in combinatie met de commerciele bedrijven, ontstaat er een aansprekende mix van activiteiten: een rondrit met een huifkar, het Rad van Avontuur, rondleiding door de Laurentius kerk, Budodemonstraties door Stichting Randori, paardrijden, een kleurplatenwedstrijd voor de kinderen, horecaplein, jeugdspelen. In de middag is er muziek door Kelner en Ko en worden er dansdemonstraties gegeven door Lisa Lotte Dance en Events. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een ‘HAPPY HOUR’ op het horecaplein.

In de ochtend wordt door Binnenmaas Run for Life weer de Jaarmarktloop georganiseerd. Dit jaar zijn er twee afstanden: 5 km en 7,5 km. De start is om 10.30 uur op het Kerkplein. Na een jaar van afwezigheid is de Kidsrun (800 mtr.) terug van weggeweest. De start van de Kidsrun is om 10.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.jaarmarktmijnsheerenland.nl en op Facebook: https://www.facebook.com/marktmijnsheerenland 

Het evenement wordt door het bedrijfsleven enthousiast ondersteund, bijvoorbeeld door hoofdsponsors zoals Fintessa Vermogensbeheer, Profile Tyrecenter DBS, Hoekschewaard Tuin & Groen, Plus Hans Bogaerts en Schildersbedrijf Aardoom.

Dak voor het dorp 

Zaterdag 17 september is tijdens de Jaarmarkt ook het “Comité Dak voor het Dorp” aanwezig en heeft tot doel de dorpsfunctie van de Laurentiuskerk terug te brengen en dit gebouw zijn centrale plaats terug te geven. Komend jaar staat er een grote renovatie van het dak op de agenda.

Wilt u meer weten over het verhaal van het kerkgebouw en het onderhoud, dan wordt u uitgenodigd om in de kerk te luisteren naar korte presentaties van het comité, en onder voorbehoud de leidekker/glaszetter. Of bezoek de kraam (46) tijdens de Jaarmarkt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.