Prikkelende stellingen bij Sportdebat Binnenmaas

0
495

sportdebat-den-haagPUTTERSHOEK – Op donderdagavond 22 september is er een Sportdebat in Binnenmaas. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gaan sportverenigingen, raadsleden en Bres Accommodaties met elkaar in debat over de sport in Binnenmaas. Het debat wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van Welzijn Hoeksche Waard.

Het is voor de vierde keer dat er een Sportplatform in Binnenmaas wordt gehouden, voor de eerste keer nu in de vorm van een Lagerhuis-debat. De debatten worden geleid door de directeur van Welzijn Hoeksche Waard, Hanneke Vliet Vlieland. Er is een jury aanwezig om de positieve punten die naar voren zijn gebracht er uit te halen om hier in de toekomst verder mee te gaan. De volgende stellingen zullen aan de orde komen:

Stelling 1:
– Ook bij 1 Hoeksche Waard behoudt ieder dorp zijn eigen sportvereniging.

Stelling 2:
– Het is een taak van de gemeente om het sportaanbod te faciliteren.

Stelling 3:
– Alle leden en ouders van jeugdleden moeten verplicht vrijwilligerswerk doen om de vereniging in stand te houden.

Stelling 4:
– De gemeente mag zich niet bemoeien met het beleid van de vereniging.

Om 19.30 uur gaan de deuren open van de IJs en Skeelerclub Puttershoek  aan de Sportlaan 6 in Puttershoek en 20.00 uur wordt gestart met het debat. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Alle sportverenigingen in Binnenmaas zijn uitgenodigd deel te nemen. Wie interesse heeft om deel te nemen aan het debat kan contact opnemen met Welzijn Hoeksche Waard via [email protected] of 088-7308900.

Het Sportplatform is ontstaan als forum voor de sportverenigingen uit gemeente Binnenmaas. De combinatiefunctionarissen en de verenigingen kunnen op deze manier collectief kennis en ervaringen uitwisselen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.