Soroptimisten club Hoeksche Waard–IJsselmonde overhandigt een cheque van 2125 euro aan de Lion Heart Foundation

280

overhandigingHOEKSCHE WAARD – Een mooi bedrag, ter grootte van € 2125,- werd overhandigd voor het terugdringen van tienerzwangerschappen in Sierra-Leone. De Lion Heart Foundation is een organisatie die een eigen ziekenhuis runt in Yele. De cheque werd overhandigd aan Pien Bax, directeur van The Lionheart Foundation door Karin Jansen en Joke de Geus  van de soroptimistenclub.

Doelstelling van het project is het terugdringen van moeder- en kindersterfte en tienerzwangerschappen in het bijzonder. Dit willen zij bereiken door goede en toegankelijke medische zorg. Daarnaast willen zij bijdragen aan de groei in kennis rondom zwangerschappen en veilige seks. Sierra Leone heeft één van de hoogste percentages moeder- en kindersterfte in de wereld. Reden hiervoor is gebrek aan goede medische zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en onvoldoende kennis bij de vaak jonge moeders. Bijkomende problemen zijn slechte hygiëne, door weinig of geen sanitaire voorzieningen en gebrek aan schoon drinkwater.

Het lokale personeel, bestaat uit 48 personen. Zij worden betaald door de inkomsten uit het ziekenhuis.  De twee Nederlandse artsen worden betaald door de Lion Heart Foundation. Er wordt veel energie gestoken in het opleiden van lokale mensen, zodat uiteindelijk het ziekenhuis kan draaien met lokale mensen en de Nederlanders zich terug trekken. Bijzonder feit is dat naast het ziekenhuis een palmoliefabriek staat. Deze is opgezet om een economische activiteit voor de lokale bevolking te genereren en de winsten naar het ziekenhuis te laten vloeien. Dat hiervoor leeuwenmoed nodig is spreekt voor zich.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.