Eerste paal nieuw wooncomplex Flageolet in Oud-Beijerland geslagen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

img_4781OUD-BEIJERLAND – Het is dinsdag 27 september 2016… rond de klok van drie uur verzamelen de genodigden (onder meer kopers c.q. toekomstige bewoners, architect, aannemer en wethouder Piet van Leenen) zich op de bouwplaats aan de Polderlaan in Poortwijk III. Een feestelijk moment, want het slaan van de eerste paal door wethouder Van Leenen is tegelijkertijd ook de officiële start van het project Flageolet.

Op deze plek, met uitzicht over een groene en waterrijke omgeving, verschijnt een bijzonder wooncomplex met twaalf appartementen en vier topappartementen. Met passie kwijt Piet van Leenen, gehuld in witte jas en getooid met een witte helm, zich van zijn taak. Slechts enkele minuten later staat de meterslange heipaal op de gewenste hoogte (beter gezegd: diepte) en brengen de aanwezigen een toost uit op een voorspoedig bouwproces.

Flageolet: klinkt als… ‘een snaar van een snaarinstrument die op een zekere plek licht gedempt wordt, waardoor er een bijzondere hogere ‘boventoon’ ontstaat. Deze toon wordt een flageolet genoemd’. Maar dát is toekomstmuziek, want voorlopig voert het oorverdovende geluid van de heimachine de boventoon.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.