Start pilot Ouderen Behoeften Onderzoek in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

img_9867‘s-GravendeelDeze week is de pilot van het Ouderen Behoeften Onderzoek in ’s-Gravendeel van start gegaan. Initiatiefnemers zijn de heer T. Kardol (professor gezondheidswetenschappen) en mevrouw A. de Vos (senior onderzoeker ouderenzorg). Gemeente Binnenmaas faciliteert de initiatiefnemers.

Het doel van het Ouderen Behoeften Onderzoek is de leefsituatie en behoeften van thuiswonende 60-plussers in kaart te brengen. De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer ‘sociale cohesie in buurten of wijken’, ‘deelname aan mantelzorg en vrijwilligerswerk’, ‘verhuismotieven’, ‘beleving van sociale veiligheid en eenzaamheid’ en ‘mate van zelfredzaamheid’. In het onderzoek is ongeveer één op elke vijftien senioren vertegenwoordigd, verdeeld over de leeftijdscategorieën 60-69 jaar, 70-79 jaar en 80 jaar en ouder, mannen en vrouwen.

De Algemene Seniorenbond ’s-Gravendeel en de Protestant Christelijke Ouderen Bond verlenen medewerking aan het onderzoek. Zij zetten vrijwilligers in voor het verspreiden en ophalen van de vragenlijsten. De vrijwilligers kunnen bewoners ook helpen bij het invullen van de vragenlijst of het beantwoorden van vragen.

In het vierde kwartaal 2016 worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd in een symposium voor de bewoners van ’s-Gravendeel en betrokken instanties.

Dit onderzoek heeft geen relatie met de landelijke Gezondheidsmonitor die in dezelfde periode plaatsvindt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.